Urbányi István újabb lehetősége

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2007.05.23. 16:35
Címkék

Tragikusan, lélektelenül fut ballozott hétfő este az Újpest a Fehérvár ellen, nem is csoda, hogy a piros-kékek viszonylag könnyedén győztek 2–0-ra. Ez volt a lilák tizedik veresége a szezonban, ennyiszer legutóbb a 2002–2003-as idényben kaptak ki. A Megyeri úti gárda teljesen motiválatlannak tűnt a fehérváriak elleni mérkőzésen.

„Rosszul érintett ez a mérkőzés, főleg amikor este újra megnéztem – mondta Urbányi István, az Újpest vezetőedzője. – Az első kapott gólnál hat játékos hibázott. Igaz, hogy Böjte Attila, Erős Károly és Tisza Tibor, vagyis három alapember hiányzott a csapatból, de ettől még futhattak volna, akik a pályán voltak. Tatabányán elveszítettük a második helyet, a premizálásunk a nemzetközi szereplés kivívásához volt kötve. Nem magyarázat, de ez a két összetevő azért befolyásolta a teljesítményünket.”

Az Újpest az idén a negyedik helyen végez, s ezzel szép sormintát állított fel. Öt éve felváltva negyedik vagy második a Megyeri úti klub, vagyis ha ebből indulunk ki, jövőre ezüstérmes lesz. Más kérdés, hogy ezzel nem feltétlenül lennének elégedettek a vezetők. Ezért a keret megerősítéséről egyeztetnek Urbányi Istvánnal.

„Már hetek óta beszélgetünk arról, hogy milyen legyen a csapatunk az új idényben – folytatta az edző. – Vallom, hogy a keretet mindig a célokhoz kell igazítani . Ha az a cél, hogy olyan együttesünk legyen, amely esélyes az aranyra is, erősítenünk kell. Hogy én leszek-e az ősszel is a vezetőedző, azt nem én döntöm el, de ha abból indulunk ki, hogy velem tárgyalnak a következő szezon keretének kialakításáról, ennek szellemében a válaszom: igen. Jövőre már nem szabad hibáznunk – folyamatosan csökken a nézőszám, amit nem engedhetünk meg magunknak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik