Futni kell kifulladásig

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.05.14. 17:59
Címkék
Szombat este elutazott Írországba az U19-es válogatott, amely a házigazdák válogatottjával, továbbá Németországgal és Bulgáriával küzd majd az elitkörben a csoportelsőségért. Ha ez sikerül, Várhidi Péter szövetségi edző csapata részt vehet a júliusi, ausztriai nyolcas döntőben, ahol a legjobb korosztályos európai válogatottak szerepelnek.

Várhidi Péter a pénteki, Martonvásár elleni felkészülési mérkőzés után (a válogatott 10–0-ra nyert) 18 tagúra szűkítette a keretet, hiszen csak ennyi játékost lehet nevezni a tornára. E szerint öten, Balikó Milán kapus (MTK), Kottán Krisztián (Integrál-DAC), Nagy Tamás (Kazincbarcika), Szakály Dénes (Kaposvár) és Úr László (Nyíregyháza) nem tart a többiekkel. Ott lesz viszont az Internazionale középpályása, Filkor Attila, aki általános vélekedés szerint a csapat meghatározó embere és kulcsfigurája lehet Írországban.

Várhidi Péter szerint az egész társaság motiváltan készült a selejtezőre. Önt mi lelkesíti?

Természetesen a dicsőség, a minél jobb eredmény elérése, az ellenfelek legyőzése – mondta Filkor Attila. – Korábban többször is elhangzott már, hogy remek baráti közösséget alkotunk, és az egység kialakulásában a közös célok is segítettek. Jó lenne bejutni az ausztriai döntőbe.

Mit tud az ellenfelekről? Azt, hogy mindegyik jó csapat, egytől egyig, vagyis három roppant nehéz mérkőzés vár ránk. A németek ellen kezdünk. Ez jó-e vagy rossz?

Teljesen mindegy, hogy kivel csapunk össze először. A németek – azok németek. Ők minden meccsen kilencven percen keresztül hajtanak, így lesz ez ellenünk is. Igazuk van, de nem félünk, mi is futunk eleget.

Önre felnéznek a társai? Hogy felnéznek-e? Nem, miért tennék?

Mégiscsak az Internazionalétól jön.

Ugyan, ez nem tesz különbséget köztem vagy mondjuk az újpesti Korcsmár Zsolt között. Egy vagyok közülük, nem több. Dudás Ádám és Koman Vladimir nem tarthatott a csapattal Írországba. Hiányoznak majd?

Mindenképpen. Két jó futballistáról van szó, sajnálom, hogy nem jöhettek el velünk.

Bár az Inter felnőttegyüttese már megnyerte a Serie A-t, az idén mégsem mutatkozhat be az első csapatban. Ez csalódás, nem?

Az. Szomorú vagyok, hogy így alakult. Két primaverás csapattársammal beszélgettünk arról, hogy talán lehetőséget kapunk a bajnokságban, de erre már nincs esély. Roberto Mancini nem mondott ezzel kapcsolatban semmit, de nem is kötelessége megindokolni a döntéseit. Sajnálom, hogy így történt, de nincs mit tenni, dolgozom tovább. Az Inter vezetői szeretnék, hogy maradjak, és elhangzott egy ígéret, hogy jövőre több lehetőséget kapok. Majd meglátjuk. Az azért jólesik, hogy foglalkoznak velem. Az Internazionale honlapján mindig fent van, ha hazajövök a válogatotthoz, most is írtak arról, hogy elutazom Írországba. Emiatt egyébként nem tudok részt venni a Primaveracsapattal a bajnoki rájátszásban, de ha Dublinban sikeresek leszünk, nem lesz hiányérzetem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik