Tíz góllal hangoltak a dublini tornára

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 23:36
Címkék

Talán nem is túlzás azt monda ni, hogy egy héten keresztül az U19-es válogatottra fókuszál majd a magyar futballt szeretők tábora. A figyelem nem véletlenül irányul majd Várhidi Péter csapatára, hiszen ez a válogatott korábban, a ciprusi selejtezőtornán harcolta ki az U19-es Európa-bajnoki elitkörbe jutást. A korosztályos válogatottakat nyolc négyes csoportba sorsolták, a magyar együttes eszerint Írországban a házigazdával, Németországgal, valamint Bulgáriával küzd majd a továbbjutást érő első helyért (a nyolcas döntőt július 16. és 27. között Ausztriában rendezik).

A feladat tehát adva van, a kérdés csak az, élnek-e vele az ifjú futballisták, mindazonáltal a sikeres szereplés nagy lökést adhatna a magyar futballnak. Persze nem szabad kizárólag a fiatal, de tehetségesnek mondott csapattól várni labdarúgásunk felemelkedését – ez jókora butaság lenne. Annál is inkább, mert az írek, a németek és a bolgárok ellen nem feltétlenül a magyar csapat az esélyes.

Valami ilyesmi járhatott Kisteleki István MLSZ-elnök fejében is, aki Tatán a Martonvásár elleni edzőmeccs szünetében a következőket mondta: „Felesleges lenne azzal áltatnunk magunkat, hogy világverő csapat az U19-es válogatott. Úgy látom, nem eléggé masszív ez az együttes, viszont négy-öt olyan képességű és mentalitású játékos sze-

Folytatás az 5. oldalon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik