Mutassuk a szebbik arcunkat Európának

ORLAY ZOLTÁNORLAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.05.11. 15:21
Címkék

Nyilvánosságra hozta a Ma gyar Úszószövetség (MÚSZ) azt a levelet, amelyet a decemberi rövid pályás Európa-bajnokság debreceni szervezőinek küldött, s amelyben hangot adott aggodalmának azzal kapcsolatban, hogy Debrecen mint rendező még mindig nem kötött szerződést az Európai Úszóligával (LEN). A levél, amely a szerződéskötés további csúszása esetén a helyszínváltoztatás lehetőségét is felveti, nehezményezi, hogy a 2006-os budapesti Eb-n kiemelt reklámfelülethez jutó debreceni önkormányzat még nem fizette ki a szolgáltatás ellenértékét, amely információnk szerint 25 millió forint.

Orendi Mihály, a szervezőbizottság debreceni vezetője elmondta, hogy a szerződés vitás pontjairól többször egyeztetett a szövetséggel, ám néhány kérdést Kósa Lajos debreceni polgármesternek és Gyárfás Tamás szövetségi elnöknek kell megvitatnia, de a találkozót eddig nem sikerült megszervezni. A nyílt levél azonban – úgy fest – felgyorsítja a folyamatot, hiszen Orendi tájékoztatása szerint a felek kedden asztalhoz ülnek. Mind Orendi, mind Gyárfás biztos benne, hogy gyorsan megegyeznek.

A debreceni főszervező ugyanakkor nehezményezte, hogy a LEN – ellentétben más nemzetközi sportági szövetségek gyakorlatával – nem kész szerződést küldött, hanem egy korábbi, nem aktualizált változatot, amely sok munkát adott a jogászoknak. Emellett hozzátette, azon is csodálkozik, hogy a LEN vezetői még egyszer sem voltak helyszínbejáráson, s nem reagáltak a szerződéssel kapcsolatos felvetéseikre. Ugyanakkor a MÚSZ-tól azt tudtuk meg, hogy a szervezők sosem foglalták írásba kifogásaikat.

Tovább lassíthatta a folyamatot, hogy Debrecen városa, mivel a szervezés költségeit szinte egyedül állja, ragaszkodik bizonyos jogosítványokhoz, ezek tisztázása azonban nem a LEN-szerződéshez kötődik.

„A lényeg, hogy Európa felé a szebbik arcunkat mutassuk. Debrecennel pedig biztosan megegyezünk” – mondta ezzel kapcsolatban Gyárfás Tamás. Hozzá hasonlóan Orendi Mihály is optimista: „A rendezéssel kapcsolatban nincs kétségem, nálunk lesz az Európa-bajnokság.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik