Gyűlölik a sikertelenséget

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.05.09. 23:36
Címkék
Szégyellni való szereplés a bajnokságban, korai kiesés a Német Kupából, kínos búcsú a BLtől – ez a Bayern München idei teljesítménye. A bajorok hangulata – érthetően – megint mélyponton van. Hogyan tovább, Bayern?

Újból káosz van Münchenben. Nem találni olyan német újságot, amely ne a Bayern botladozásairól, a csapat kríziséről cikkezne. Persze a bajor csapat kapcsán gyakran emlegettek válságot, most mégis azt sugallják a szerzők: a jelenlegi problémákat minden eddiginél komolyabban kell venni.

Az elemzők felemlegetik a közelmúltat (Német Kupa-, BLkiesés), ám hogy a bajnokságban az elmúlt három fordulóban nem tudott nyerni a csapat, több mint figyelmeztető jel – elúszott a BL-indulás is: a „sztárcsapat” az utolsó, immár kiesőnek számító Mönchengladbach otthonában csak 1–1-es döntetlent tudott elérni. Az együttes blamálta magát, miközben a csapatkapitány, Oliver Kahn (Ottmar Hitzfeld edző engedélyével) Dél-Franciaországban vakációzott barátnőjével, Verenával.

A kapusnak nem ,a társaival kellene lennie, amikor baj van? Költői kérdés…

Többen vezetői válságot sejtenek, ám Uli Hoeness, a Bayern menedzsere a felelősséget a sajtóra hárítja: „Ha a játékosok

egész héten azt olvassák, hogy nem valók a csapatba, nem csodálkozom azon, hogy nem tudnak az utolsó leheletükig küzdeni.”

Az edző, Ottmar Hitzfeld többször is ellentmondásosan nyilatkozott.

„Büntetések várhatók, legközelebb több amatőr játékost a csapatba állítok” – mondta a szakvezető az elmúlt hetek sikertelenségei után. És valóban: a Münchengladbach ellen három amatőr is ült a kispadon (csak mert sérülés és eltiltás miatt heten hiányoztak a profik közül), ám közülük csak a 19 éves Stefan Fürstner léphetett pályára – három percre.

A szurkolók pedig ezt már nem nyelték le.

A Mönchengladbach ellen ötezer bajor drukker üvöltötte torkaszakadtából, hogy „Amatőröket akarunk!”, és nyomdafestéket nem tűrő szavakkal illették a pályán lévő, úgymond „milliárdos” profikat. Nincs mese, a hátralévő két fordulót már fejen állva is kibírják a müncheniek, aztán jöhet a nagytakarítás!

„Úgy tűnik, a szerződések közül, amelyek az idény végén lejárnak, egyet sem hosszabbítunk meg – szögezte le Uli Hoeness. – És lehet, másoknak is távozniuk kell…”

Kérdés persze, hogy Jan Schlaudraff, Hamit Altintop és José Ernesto Sosa mellé kiket sikerül még Münchenbe csábítani. Hiszen sikert csak olyan nagyágyúkkal lehet elérni, mint Luca Toni, Arjen Robben vagy esetleg Miroslav Klose. Márpedig egyelőre velük nem, csak a fenti hármassal tudtak a bajorok megállapodni, no meg olyan középszerű labdarúgókkal, mint Andreas Görlitz és Christian Lell. A szurkolók ironikus óhajának – „amatőröket” a csapatba – már megfelelt a Bayern…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik