Későn ébredt fel a Körmend

GYÖNGYÖSI BALÁZSGYÖNGYÖSI BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.05.07. 00:43
Címkék

Remek első félidei játékának köszönhetően visszaszerezte a pályaelőnyt az Albacomp, így Székesfehérváron dől el a továbbjutás sorsa.

A Vas megyei kisváros aprajanagyja kilátogatott az Albacomp elleni párharc negyedik felvonására, s a hazai drukkerek váltig állították, hogy Sabáli Balázs csapata érvényre juttatja a pénteken elvett pályaelőnyt, és búcsúztatja a tavalyi döntőst. Ehhez képest első támadását Kestutis Marciulionis révén rögtön triplával zárta a Fehérvár, a körmendiek pedig az Achilles-ín-operáción áteső Marqus Ledoux hiányában eleinte szervezetlen csapat benyomását keltették. A 7. percben már 5–14 állt az eredményjelzőn, két perccel később pedig Kámán Tamás beállva egyből letette névjegyét egy hármassal, s már tizennégy ponttal járt előrébb a látogató (8–22). A játék képe nem sokat változott a második negyed során, az alacsony szerkezetű vasi gárda nem találta a kék-fehér lerohanások ellenszerét. Az első húsz percben saját fegyvere hagyta cserben a Körmendet, ugyanis a távoli kísérletek rendre kimaradtak.

A térfélcsere után valósággal felrobbant a csarnok, a hazaiak szinte vérszemet kaptak. Ferencz Csaba triplája megadta az alaphangot a felzárkózáshoz, ezt követően pedig sem Chauncey Leslie kettő plusz egyes kombinációjára, sem pedig Fodor Gergely duplájára nem érkezett válasz, így egy 8–0-s rohammal 15 pontra csökkentette hátrányát a Sabáli-csapat. Matus Gábor időkérése sem törte meg a hazaiak lendületét, akik a 28. percben Leslie hármasával már „lőtávon belülre” kerültek (42–47).

A harmadik felvonásban óriási elánnal játszó Körmend majdhogynem feledtetni tudta gyatra első félidei játékát, így a záró felvonás előtt még teljesen nyílt volt az ütközet. A negyedik negyed elején is Leslie vezette a hazaiakat, percről percre, pontról pontra csökkent a különbség. Négy perccel a lefújás előtt Ferencz hibátlan tempója utat talált a gyűrűbe, ezzel hárompontnyira olvadt az Alba előnye (55–58). A kritikus pillanatokban azonban észhez tért, és kilábalt a hullámvölgyből a vendégcsapat, a 39. percben Bencze Zoltán duplájával ismét nyolc pontra nőtt a differencia, Sabáli Balázs pedig hatvanöt másodperccel a dudaszó előtt időt kért. A Körmend harmadik negyedbeli szárnyalása láttán nem tűnt lehetetlen vállalkozásnak az egyenlítés, Kenneth Lowe azonban negyven másodperccel a vége előtt labdát szerzett, ezzel pedig megpecsételődött a vasiak sorsa. A végjátékban távoli dobásokkal próbálkozott, az ellenfelet pedig büntetőzésre kényszerítette a házigazda, ez a taktikai húzás azonban nem vált be. Döntés szerdán, Székesfehérváron.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik