Kemény kérdések az edzőnek

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.05.07. 00:43
Címkék

Pécsett hétfőn megtartják azt a vezetőségi értekezletet, amelyen a két ügyvezető, Czett Szabolcs, illetve Tomka János társaságában Keszei Ferenc vezetőedző és Schneider Gábor pályaedző elemzi a hét végi, Paks ellen hazai pályán elveszített mérkőzés (0–2) tanulságait. A helyzet súlyosságát mutatja, hogy Tamon Attila, a PMFC ügyvezető alelnöke is vélhetően ott lesz a reggel nyolc órakor kezdődő megbeszélésen. Innentől kezdve pedig már válságstábról beszélhetünk, ami azért is indokolt, mert a Pécs immár a 14. helyre zuhant a tabellán, s nagyon közel került a kieséshez. Emlékezetes, hogy a vezetők által szabott ultimátum határideje lejárt – a két meccsen kitűzött hat pont helyett csak egyet szereztek a pécsiek.

Információnk szerint a válság megoldását ezúttal nem az edzőváltásban látják a vezetők, hiszen a bajnokságból már csak három forduló van hátra, s az idő rövidsége miatt felesleges lenne új szakemberre bízni a csapat irányítását. Keszei Ferenc tehát valószínűleg posztján marad (hacsak nem mond le önszántából, de ezzel kapcsolatban lapunknak a Paks elleni bajnoki lefújását követően azt mondta: nem ő dönt a sorsáról). Ezt a forgatókönyvet támasztja alá az is, hogy elnökségi ülést még nem hívtak össze Pécsett (edzőcserét csakis az elnökség hagyhat jóvá), ezért a válságstáb elsődleges feladata hétfőn az lesz, hogy válaszokat kapjon a kialakult helyzetre, illetve a szakmai vezetőktől megoldási javaslatot arra, miként harcolhatja ki a csapat a bentmaradást.

„Néhány héttel ezelőtt elképzelhetetlennek tartottam volna, hogy néhány fordulóval a bajnokság vége előtt ilyen közel lesz a csapat a kieséshez – mondta Tamon Attila alelnök. – Több olyan mérkőzésünk volt mostanában, amelyet gólokkal kellett volna megnyernünk, ehelyett kikaptunk vagy maximum döntetlent értünk el. Ezek szakmai kérdések, amelyekre nem nekem kell felelnem, de nagyon kíváncsi vagyok a szakmai stáb válaszaira. Egy biztos: a klub teljesítette azt, amit a szerződésekben garantált, vagyis mi mindent megtettünk.”

Tamon Attila utalt arra, hogy talán a játékosok és a vezetőedző között romlott meg a kapcsolat, de hangsúlyozta, ezek csak pletykaszinten jutottak el az ő fülébe is, ám véleménye szerint ez a kérdés is tisztázásra szorul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik