Triplázásra készül a Loki

LIPCSEI ÁRPÁDLIPCSEI ÁRPÁD
Vágólapra másolva!
2007.05.02. 23:05
Címkék
Vidéki együttes még sosem nyert háromszor egymás után bajnokságot, de a tabellát nyolcpontos előnnyel vezető DVSC erre készül.

A jelenleg is zajló, s a végkifejletet tekintve némi izgalmat tartogató európai bajnokságokat sorba véve a magyar mellett nyolc sorozatot találunk, amelyben a címvédőnek – ha minimális is – még van esélye a 2007-es aranyérem megszerzésre, sőt ezzel párhuzamosan a triplázásra.

Az utóbbi két évben itthon fokozatosan egyeduralkodóvá váló, nyolcpontos előnnyel listavezető DVSC-TEVA-hoz hasonlóan „könnyűszerkezetes” bajnokságban szereplő macedón Rabotnicski Kometal Szkopje, a luxemburgi Dudelange vagy az egyelőre félhivatalos, regionális sorozatként funkcionáló koszovói ligában első KF Besa esetében hosszú távú szökést feltételeznek az utóbbi időszak eredményei – nem úgy a spanyol, az angol, a román, az orosz és az ukrán versenyfutásban. A Barcelona, a Chelsea, a Steaua, a CSZKA Moszkva és a Sahtar Doneck „királysága” a kihívók sokszínűsége és nagy száma miatt sem tűnik örökletesnek, ellentétben az előbbi négyessel – megjegyezve, hogy közülük a Besát éppenséggel még érheti meglepetés az idén.

Elvileg a magyar futballhistóriában új fejezetet író DVSCTEVA-t is, mindazonáltal ennek némiképp ellentmond az a tény, hogy a hajdúságiak három fordulóval a zárás előtt, már ezen a hétvégén révbe érhetnek, ha pontot szereznek Újpesten – míg az MTK üres kézzel távozik a Honvéd otthonából. A története során először 2005-ben, a vidéki klubok közül hatodikként bajnoki címet nyerő Loki páratlan szériájának veleje a triplázásban rejlik, vidéki egyletnek tudniillik eddig csupán a duplázás jött össze az első osztályban, s a debrecenieket megelőzően is csak a Verebes József edzette Rába ETO-nak sikerült a 80-as évek első harmadában (a triplázás pedig legutóbb a Budapesti Honvédnak 1984 és 1986 között).

A vetélytársakat és az egyre alacsonyabb nívót tekintve megkockáztatható: a debreceni sorozat aligha ér véget az idén.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik