Megúszták a kiesést az olaszok

ORLAY ZOLTÁNORLAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.05.02. 23:05
Címkék

Magyar szempontból a világ bajnokság egyik legfontosabb mérkőzése volt a szerdai lett–olasz derbi, amely arról döntött, melyik csapat végez az A-csoport utolsó helyén, s veszi fel a küzdelmet a kiesés elkerüléséért péntektől a csoportutolsók kvartettjében. A magyar vonatkozás onnan ered, hogy e négyesből kerül ki hazánk ellenfele a jövő évi divízió 1-es világbajnokságon. A meccs páratlan izgalmakat, és a hosszabbításban olasz győzelmet hozott, ami elszomorította a honi szövetség vezetőit, ők ugyanis az itáliaiak kiesésében bíztak. Noha az idén Bledben 4–0-ra kikaptunk Olaszországtól, korábban rendre szoros meccseket játszottunk, 2003-ban egy 1–1es döntetlen mellett idegenben 4–2-re győztünk.

Olaszország mellett a németektől 5–3-ra kikapó norvégok csatlakoztak még a kiesőzónában lévő Ausztriához és Ukrajnához. A kvartettből két válogatott esik ki, a rosszabbik kerül a magyarok csoportjába. Az előjelek sajnos nem túl kedvezőek. Ukrajna ellen még sosem nyertünk, az utóbbi két meccsünkön ráadásul gólt sem ütöttünk nekik. A lettek ellen sem sok sót ettünk meg: két meccs, két vereség a mérlegünk. Ausztria ellen legutóbb 1977-ben nyertünk – igaz, 1985 óta nem találkoztunk. Norvégiával játszottuk a legtöbb mérkőzést, 2002 óta tízet, négyszer vesztesen, háromszor győztesen hagytuk el a jeget (a többi döntetlen lett). Vigasztaló, hogy vb-találkozókon 50 százalékos a mérlegünk az északiak ellen.

A nap rangadóján kiélezett meccsen Kanada legyőzte Szlovákiát, így lépéselőnnyel kezdi meg a középdöntő küzdelmeit, csakúgy, mint a svájciakat alaposan elpáholó svédek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik