A Pécs is hengerelt idegenben

CH. GÁLL ANDRÁS, THÉKES ISTVÁNCH. GÁLL ANDRÁS, THÉKES ISTVÁN
Vágólapra másolva!
2007.05.02. 00:33
Címkék
Ezúttal elmaradt a meglepetés, a Pécs harmadik negyedbeli jó játékával lelépte a nagy csalódást okozó Szegedet, és bejutott a Sopron mellé a jövő szombaton kezdődő bajnoki döntőbe.

Ahhoz képest, hogy a szegedi női kosárlabda történetének legfontosabb meccsét vívta a csapat – most először bajnoki elődöntős a Szeviép –, alig 800-an voltak kíváncsiak a meccsre. Pedig a márciusi eredmény, a szenzációs 86–74 fellelkesíthette volna a hazai szurkolókat…

Állva hagyta ellenfelét a Pécs, mintha csak tanult volna az ominózus rangadó tapasztalataiból. Szigorúan védekezett a bajnok, ám a büntetőkkel és a triplákkal – ekkor még – hadilábon állt. Iványi Dalma egyik labdát szerezte a másik után, a válogatott irányító volt ekkor az egyetlen a pályán, aki nemcsak elfogadhatóan, hanem egyenesen világszínvonalon kosarazott. Aztán Russai Petra három pontra felhozta a Szegedet, sőt Fürész Emőke triplájával egyenlített is a Tisza-parti csapat (20–20). Ezután Simone Edwards percei következtek, a jamaikai lány mágnesként vonzotta a lepattanókat, és gyűjtötte a nem szép, de ugyanúgy két pontot jelentő kosarakat. A Pécs 11–2-es sorozattal zárta a félidőt, ezzel együtt helyenként fizikai fájdalmat okozott a mérkőzés nézése, a ziccerek olyan lazán maradtak ki, mint jobb helyeken a triplák. Az Iványi, Edwards tandemnek köszönhette a Pécs, hogy egyre inkább elhúzott, majd Vajda Anna két remek hárompontosával már 21 pontosra dagadt a vendégelőny (24–45), és ezzel érdemben el is dőlt a továbbjutás kérdése. Most már minden bejött a vendégeknek, gyilkos védekezésükkel négy (!) ponton tartották a Szegedet a harmadik negyedben… A negyedikről pedig csak annyit írhatunk, hogy le kellett játszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik