A McLaren új szárnya

BÁLINT ANDRÁSBÁLINT ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.05.02. 23:05
Címkék
Hétfőn és kedden Kimi Räikkönen már bizonyította, a Ferrari a jövő heti Spanyol Nagydíj első számú esélyese, s ezt támasztja alá, hogy szerdán Felipe Massa bizonyult a leggyorsabbnak a Formula–1-es csapatok barcelonai tesztelésén.

A keddi pocsék idő, az eső után szerdán már sokkal jobb körülmények között gyakorolhattak a résztvevők a barcelonai kollektív teszten, s ezt kihasználva szorgalmasan gyűjtötték a kilométereket.

A McLaren-istálló például a téli komplett pilótacsere után most ismét újdonsággal állt elő. Úgy tűnik, a csapat nem elégszik meg az eddigi sikerekkel – átalakítja a konstrukciót. Ennek egyik fontos eleme lehet a radikálisan módosított vezetőszárny, amelyet a múlt héten Menorcán zárt kapuk mögött teszteltek, míg ezen a héten már a barcelonai gyakorláson is bevetették. Az első tapasztalatok kedvezőek, legalábbis erre utal, hogy Pedro de la Rosa tesztpilóta és a kétszeres világbajnok Fernando Alonso is kipróbálhatta. Az orrkúpon is átnyúló hajlított „lemez” bevetését a szakértők radikális megoldásnak találják, s majd a közeljövőben kiderül, milyen hatással lesz az eredményességre.

Egyelőre nem vonhatunk le messzemenő következtetéseket abból, hogy De la Rosa harmadik, míg Alonso ötödik helyen zárt a hétfői, illetve a szerdai barcelonai tesztnapon.

És akkor az éllovasról. Nyugodtan leszögezhető, hogy a Bahreini Nagydíjon győztes Felipe Massa kiemelkedett a mezőnyből. A maranellóiak brazil klasszisa 103 kört tett meg, ez pedig azt mutatja, nemcsak gyors, de megbízható is az F2007 kódjelű, bombaerős versenygép.

Érdekesség, hogy Massa mögött Mark Webber zárt, aki már kedden is megmutatta oroszlánkörmeit. A Red BullRenault ausztrál versenyzője az esőnapon Räikkönen mögött volt második, így joggal reménykedhet abban, hogy a jövő heti európai „szezonnyitón” is jó eredményt ér el. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára szerdán Jarno Trulli állhatott fel, és ez is váratlan eseménynek számít. Az ebben az évben már megkarcsúsított, de még így is jelentős költségvetéssel dolgozó Toyota csapat ugyanis az elmúlt hetekben egyáltalán nem villogott, sokan már azt jósolták, újabb szezon vész kárba. Lehet, hogy most mégis megtalálták a sikerhez vezető utat az együttes tagjai?

A Spanyol Nagydíjra készülő csapatok ma fejezik be a barcelonai tesztelést. Az eredeti tervek szerdai zárásról szóltak, de a keddi rossz idő miatt az érintettek a hosszabbításról döntöttek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik