Jön az angol háború (1.)

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.25. 09:50
Címkék
Chelsea–Liverpool angol párharcot rendeznek szerda este a Bajnokok Ligája második elődöntőjében. A két csapat sorozatban harmadik alkalommal kerül össze a legrangosabb európai tornán, s eddig mindkétszer a Liverpool került ki jobban a csatából.

Lélektani előnnyel várhatja a Liverpool elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzését a Chelsea, mégpedig egyetlen ember miatt: José Mourinhóról régóta tudjuk, hogy központi figurája a labdarúgás világának, s mint ilyen, meghatározó tényező is egyben. A Chelsea portugál menedzserét a napokban azután erősítették meg jelenlegi pozíciójában, hogy az előző hetekben folymatosan arról cikkezett az angol sajtó: az idény végén mennie kell. José Mourinho tehát a jelek szerint kitölti 2010-ig szóló szerződését, s talán az sem véletlen, hogy Peter Kenyon, a klub igazgatója éppen a Newcastle elleni bajnokit és a Liverpool elleni BL-elődöntőt megelőzően jelentette ki, hogy a szakember marad.

Fantasztikus csaták, nemes gesztusok

Ezzel ugyanis sorsdöntő találkozók előtt vett le hatalmas terhet a portugál válláról, ami még akkor is könnyebbséget jelent az edzőnek, ha tudjuk, ő aztán bírja a gyűrődést, és pókerarccal tűri (ha éppen nem panaszkodik valamilyen vélt vagy valós sérelem miatt) a feszültséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik