Még egy hét türelem

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.19. 23:09
Címkék
Várhatóan a jövő hét elején vállalja először a nyilvánosságot a Fehérvár FC új többségi tulajdonosa. Addig a háttérben zajlanak a váltás mozzanatai, mint például a financiális helyzet áttekintése, a szerződések értékelése vagy a játékoskeret felülvizsgálata.

Továbbra sem árulják el Székesfehérvárott, ki vásárolta meg a Fehérvár FC Kft.-ben a Clavis Consulting nyolcvanszázalékos üzletrészét. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a csapatot működtető cég élén a korábbi ligaelnök, Szieben László állt, aki csaknem egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy megválna tulajdoni hányadától. Gál László, a Fehérvár ügyvezető igazgatója csütörtökön arról számolt be, hogy a vásárló várhatóan a következő hét első felében teríti ki kártyáit, s legkorábban ekkor derülhet fény a kilétére is. Jellemző egyébként a titkolózásra, hogy a klub több alkalmazottja is a lapokból értesült arról, hogy változás történt a cégvezetőségben.

Az új tulajdonos munkatársaival együtt még nem szállásolta be magát a klubház irodáiba, de állítólag már megkezdődtek a vizsgálatok, amelyek tulajdonosváltáskor elengedhetetlenek. Nevezetesen arról van szó, hogy az új vezetők átnézik a labdarúgókft. dokumentációit, a különböző szerződéseket. Mint minden ilyen esetben, ezúttal is fennáll annak a lehetősége, hogy az új tulajdonosnak más elképzelése van a szakmai stáb és a keret összetételét illetően. Bizonyos információk szerint így az sem elképzelhetetlen, hogy a vártnál gyengébb bajnoki szereplés miatt (a Fehérvár FC jelenleg hetedik a Borsodi Ligában) előbb-utóbb távoznia kell majd Marijan Vlak vezetőedzőnek.

Mi több, a csapattól nemrég elküldött három játékos (Kuttor Attila, Horváth Ferenc és Terjék Lajos) ügyében is beállhat fordulat, hiszen egyikükkel sem bontottak még szerződést. Kuttor Attila és Horváth Ferenc jelenleg a tartalékokkal edz, Terjék Lajos pedig sérült, de változatlanul az a határozat van érvényben, hogy nincs rájuk szükség.

Ezzel kapcsolatban Gál László a következőt nyilatkozta: „Bármi elképzelhető, de egyvalami biztos: sok-sok olyan szempont van ebben a helyzetben, amely egyelőre akadályozza konkrét vélemény formálását. A vezetőnek, mint például nekem, elsősorban a klub érdekeit kell szem előtt tartania. Hamarosan tisztább lesz a kép.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik