A franciák nem hiányoznak

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.18. 00:25
Címkék

Bár a skót bajnokság legfelsőbb osztályában szereplő Motherwell az alsóházban várja a rájátszást, a vezetők már most a következő szezon csapatát tervezik. Ezért történhetett, hogy a gárda menedzsere, Maurice Malpas az április 7-i, Celtic elleni bajnoki előtt magához hívatta Vadócz Krisztiánt, s közölte a télen a francia Auxerre-től kölcsönzött légióssal: szeretné, ha maradna.

„Kölcsönadásom csak a szezon végéig szól, de Maurice Malpas jelezte, továbbra is szívesen látna az együttesében – mondta Vadócz Krisztián. – Arról volt szó,

hogy teljes idényre szeretne kölcsönbe megszerezni, de nem zárható ki, hogy végleg szerződtetne. Ha jól tudom, a skótok már felvették a kapcsolatot az Auxerre-rel.”

Ez kulcsfontosságú, a 21 éves játékost ugyanis (aki csapata legutóbbi hat bajnokiján lépett pályára – egy győzelem s ugyanennyi döntetlen mellett négy vereség miatt bosszankodhatott) még három évig szerződés köti a franciákhoz. Így aztán mindegy, mit akar Vadócz Krisztián vagy skót együttese, a végső szót az Auxerre illetékesei mondják ki.

„Nyáron visszatérek Franciaországba, s majd eldől, mi lesz – mondta kissé szkeptikusan az ötszörös válogatott. – Fogalmam sincs, mi a franciák álláspontja. Annak idején öt évre írtam alá, mert úgy gondoltam, így van lehetőségem fejlődni. Hiába dolgoztam keményen, és kaptam általában pozitív visszajelzéseket, sajnos csak elvétve bizonyíthattam.”

A fiatal légiós elégedett jelenlegi helyzetével, remekül érzi magát Skóciában („…minden egyes játékossal éreztetik a skótok, hogy rajonganak a labdarúgásért”), ám nem titkolja: szívesen megméretné magát erősebb bajnokságban is.

„Akkor maradnék a franciáknál, ha állandó játéklehetőséghez jutnék – szögezte le Vadócz Krisztián. – Nem elképzelhetetlen, hogy egy másik ajánlatra mondok igent. Bizakodó vagyok, de egyben reálisan kell látnom a helyzetemet. Célom, mint általában minden embernek, hogy a lehető legjobb döntést hozzam meg a nyáron.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik