Jól menetel a Honvéd

A mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁSA mérkőzésről tudósított: SINKOVICS GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2007.04.11. 23:34
Címkék
A harcosabban játszó Bp. Honvéd továbbjutott – 4–3-as összesítéssel – a Magyar Kupa elődöntőjébe, ahol április 18án 19 órakor a Vasast fogadja.

Ha valaki azt gondolja, hogy meghalt a magyar futball, annak javasoljuk, jöjjön ki Kispestre, és nézzen végig egy Honvéd-meccset – a jelenkori csapat egyik ellenfelétől sem ijed meg. Így volt ez szerdán is, jóllehet a fiatal MTK egyik csapat számára sem könnyen legyőzhető ellenfél. Ráadásul kék-fehér részről Pollák Zoltán már a mérkőzés elején gyönyörű gólt emelt ollózva Tóth Iván hálójába, ami azt vetítette előre, hogy a Bozsik-stadionban az MTK-sok akarata érvényesülhet majd. Csakhogy a gól után egyre-másra gördültek előre a Honvéd-akciók, különösen Ivancsics Gellért adott be veszélyesen a bal szélről. Ám a meleg pillanatok dacára a kékfehérek is vezettek életveszélyes kontrákat, és olykor csak a szerencse mentette meg a második vendégtalálattól a hazai kaput. Izgalmas kupameccset élvezett és szurkolt végig a lelkes kispesti publikum.

A második félidőben a Honvéd rátett még egy lapáttal, a kispestiek óriási elánnal és – amit a közönség roppant mód értékelt – lelkesedéssel játszottak, és ennek meg is lett az eredménye. Hiába próbált kontrákkal operálni az MTK, a játék egyértelműen a vendégtérfélre korlátozódott. Az egyenlítő gól után is támadásban maradt a kispesti gárda, nem állt be védekezni, őrizni a továbbjutást jelentő döntetlent, hanem küzdött a győztes gól megszerzéséért. Amikor kapitális védelmi hiba után vezetett a Kispest, négyezer ember felállva tapsolt, visszalopva valamit a régi szép időkből. A Honvéd küzdeni tudása miatt megérdemelte a továbbjutást.

Jó: Dobos, Szmiljanics, Ivancsics, Szabó T., ill. Pollák, Czvitkovics

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik