A megmentett olasz becsület

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.11. 23:34
Címkék
A Milan a fináléba jutásért a Roma együttesét kedden kiütő Manchester United gárdájával küzd meg . Az olaszok már az első félidőben eldöntötték a továbbjutást – két remek gólt szerezve.

Összedugták a fejüket a Bayern München internetes oldalának készítői, és megfogalmaztak tucatnyi indokot, miért a bajorok harcolják ki a továbbjutást az AC Milan ellen.

Tény, némely pontnál nem erőltették meg fantáziájukat a szerzők, több közhelyes érvet is felsoroltak (mint a hazai pálya előnye…), amelyet már egyébként is magától fúj mindenki. Hanem hogy Hasan Salihamidzic egymaga külön pontban szerepelt, már említésre méltó.

A bosnyák játékos a nyártól a Juventust erősíti, de utoljára még két legyet ütött volna egy csapásra: a torinóiak azonnal szívükbe zárják, ha a németekkel kiejti a nagy rivális milánóiakat, arról nem beszélve, hogy 2001 után ismét BL-trófea közelébe kerülhetett volna. A csupa szív játékosnak ennek megfelelően kulcsszerep jutott, érdemes volt figyelni, hogy alkalmi hátvédként mennyire tud megfelelni feladatának.

Másról sem lehetett olvasni ugyanis, mint hogy a hazaiak rettegnek az olaszok támadójától, Filippo Inzaghitól, nem elsősorban játéktudása, hanem színészi képességei miatt, amelyeket a tizenhatoson belül szokott kamatoztatni. Talán túlzottan is az ő és Kaká kiszorítására koncentráltak a bajor védők, így tudott Clarence Seedorf gólt szerezni. S hogy a félelmek is valóra váljanak: Filippo Inzaghi valóban „pimaszkodott”, ugyanis lesről indulva duplázta meg a vendégek előnyét.

A folytatás kérdése az volt, mennyire nagy küzdők a bajorok. A honlapjuk hatodik pontként említette a Bayerngének hatását, amelyek révén a müncheniek vesztett állásból is képesek talpra állni. Nos, hiába változtatott Ottmar Hitzfeld, a németek nem találták a padlóról felfelé vezető utat. Taktikai húzásként a jól teljesítő Hasan Salihamidzic átkerült a bal oldalra, de az idő múlásával nemcsak társainak, hanem neki is fogytán volt a türelme: az Alessandro Nestával szembeni durva szabálytalanságát követően kis híján elszabadultak az indulatok a pályán.

Bár mindvégig a levegőben lógott a bajorok gólja, ezúttal elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Milan elherdálja nem is olyan nehezen megszerzett előnyét. Carlo Ancelotti emberei ezen az estén taktikusabban, türelmesebben játszottak ellenfelüknél, és megérdemelten jutottak be az elődöntőbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik