Megint nem játszik a kameruni csatár

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.06. 23:32
Címkék
Tíz forduló van még hátra a Primera División idei szezonjából, továbbra is négy csapat küzd az elsőségért, s már egyetlen hiba is végzetes lehet ebben a szakaszban. Az egyik legkeményebb csata a Barcelonára vár Zaragozában, ahová Frank Rijkaard nem viszi el Samuel Eto’ó-t.

Spanyolországban a 29. fordulót rendezik az élvonalban – hajrájához érkezett a Primera Divisón. A bajnoki címért továbbra is négy együttes, a Barcelona (56 pont), a Sevilla (54 pont), a Real Madrid (51 pont), valamint a Valencia (50 pont) van versenyben. E csapatok közül még bármelyik az élen végezhet, de nem árt hangsúlyozni, hogy a Sevillának és a Valenciának még a nemzetközi porondon is vannak kötelezettségei (előbbi az UEFA-kupában, utóbbi a Bajnokok Ligájában érdekelt), ami megoszthatja az erejüket és a figyelmüket. Sőt, a Sevilla még a Király Kupában is érdekelt, akárcsak a Barca, vagyis a Real Madrid az egyedüli a kvartettben, amelynek kizárólag a bajnokságra kell koncentrálnia. Fabio Capello játékosai viszont mind közül a legroszszabb, egyszersmind a legkiszámíthatatlanabb futballt mutatják be hétről hétre, így nehéz elképzelni, hogy végül a madridiak futnak be elsőként a célba

Madridban hetekkel ezelőtt adták ki a jelszót, hogy a bajnokságból még hátralévő meccsek mindegyike egy-egy döntővel ér fel, s a mostani forduló előtt ugyanezt fogalmazták meg Barcelonában is.

A címvédőre vár a legnehezebb feladat szombaton, hiszen a Barca a Zaragoza vendége lesz, vagyis egy olyan csapaté, amely még harcol a BLindulást érő valamelyik helyért, illetve, amelyet fűt a reváns vágya a Barcelona ellen, mert éppen a katalánok verték ki a Zaragozát a kupából. Óriási meglepetésre Frank Rijkaard kihagyta a keretből Samuel Eto’ó-t, aki állítólag megsérült egy nappal a meccs előtt. Más kérdés, hogy erről nem érkezett hivatalos tájékoztatás (ettől persze még igaz lehet, csak éppen furcsa...), vagyis könnyen lehet, hogy újfent feszültség van a szakvezető és a renitens csatár között.

A Real Madrid vasárnap a hétközben az UEFA-kupában remeklő Osasunát (Leverkusunben nyert 3–0-ra) fogadja. Érdekesség, hogy a meccsen játszhat az az Emerson, aki a madridista szurkolók rendre kinyilvánított ellenszenve miatt két hónapja nem lépett a Santiago Bernabéu gyepére (kizárólag az idegenbeli meccseken játszott). A brazil középpályás azért kerülhet be a csapatba, mert Guti eltiltás, Fernando Gago pedig sérülés miatt nem játszhat.

„Az emberek azért kritizálnak, mert Fabio Capello hozott Madridba: tény, hogy barátok vagyunk, de ez nem befolyásolja a közös munkánkat – nyiltakozta az AS-nek Emerson. – Az viszont

nem igaz, hogy félnék játszani a Bernabéuban. Ugyan már! Mitől kellene félnem a saját pályánkon? ”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik