Csúcsközelben az angolok

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.04.04. 23:29
Címkék
Ma este rendezik az UEFA-kupa negyeddöntőjének első mérkőzéseit. A még versenyben lévő nyolc csapat között három spanyol együttes található. A játéknap nagy rangadója a Sevilla– Tottenham összecsapás lesz.

Az UEFA-kupa csütörtök esti negyeddöntőjében több érdekes mérkőzést rendeznek, de mind közül a legizgalmasabbnak a címvédő Sevilla meccse ígérkezik, a spanyol gárda az angol Tottenham Hotspurrel csap össze. A Tottenham, amely korábban két alkalommal is elhódította az UEFA-kupát (előbb 1972-ben, majd 1984-ben), az idei sorozatban is remekül szerepel, eddig mind a nyolc nemzetközi kupameccsét megnyerte! Ez egyébként azt is jelenti, hogy az angoloknak már csak egy sikerre van szükségük ahhoz, hogy beállítsák a megszakítás nélkül elért győzelmi rekordot, amelyet a német Mönchengladbach és az olasz Parma állított fel még 1975ben, illetőleg 1999-ben.

Más kérdés, hogy a Sevilla pillanatnyilag az egyik legjobb formában lévő spanyol gárda, igaz, a nyolcaddöntőben a szerencsének is köszönhette, hogy továbbjutott az ukrán Sahtar Doneck ellen. Juande Ramos vezetőedző csapata a Primera Divisiónban jelenleg a második helyen áll, és az andalúziaiak egyértelmű célja, hogy a remek bajnoki szereplésen kívül megvédjék címüket a nemzetközi porondon. A szakvezető ennek érdekében a legutóbbi bajnoki fordulóban több kulcsemberét is pihentette az Osasuna (szintén UEFAkupa-szereplő) ellen, és ez az eredményen (0–0) is meglátszott. A Tottenham holland menedzsere, Martin Jol a Marca című spanyol lapnak azt nyilatkozta, hogy a Sevilla jelenleg az egyik legjobb csapat Európában. Ugyanakkor a Tottenham angol válogatott középpályása, Jermaine Jenas nem volt ennyire udvarias. Ő úgy fogalmazott, hogy bár a címvédővel meccselnek, legyőzik a Sevillát.

„Ez nagy mérkőzés lesz – így Jermaine Jenas. – Tudtuk, hogyha meg akarjuk valósítani álmainkat, előbb vagy utóbb öszsze kell csapnunk a Sevillával. Nincs szükségünk extra motivációra egy ilyen párharc előtt, mert tudjuk, mit akarunk elérni. Az UEFA-kupa-győzelem a célunk. Ez a mi motivációnk.”

Természetesen megszólalt a Sevilla vezetőedzője, Juande Ramos is, aki – ahogy az már ilyenkor szokás – dicsérte az ellenfelet, ám előtte kicsit panaszkodott: „Nem volt szerencsénk a sorsolással, mert az első meccsünket megint itthon kell játszanunk. A Tottenham nagyszerű csapat, de ez érvényes szinte az összes angol együttesre, hiszen mindegyik nagyon kemény ellenfél. Csakhogy mi senkitől sem félünk. A lehető legjobb eredményt akarjuk elérni az első mérkőzésen. Ennek megfelelően harcolunk majd.” Az angolok egyébként most is bíznak a gólfelelős Dimitar Berbatovban, aki a legveszélyesebb lehet a hazaiak kapujára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik