McClaren és a játékosok elszántak a holnapi Eb-selejtezőre

Vágólapra másolva!
2007.03.23. 19:44
Steve McClaren, az angol válogatott szövetségi kapitánya büszkévé szeretné tenni a szurkolókat szombaton a 2008-as Európa-bajnoki selejtezők E-csoportjában sorra kerülő Izrael elleni tel-avivi mérkőzésen. Mint mondta, nem engedhetnek maguknak még egy botlást, ha ott akarnak lenni a jövőre sorra kerülő Európa-bajnokságon.
Rooney (középen) a szokásos elszántságára nagy szükség lesz most is
Reuters
Rooney (középen) a szokásos elszántságára nagy szükség lesz most is
Rooney (középen) a szokásos elszántságára nagy szükség lesz most is
Reuters
Rooney (középen) a szokásos elszántságára nagy szükség lesz most is

„Tisztában vagyunk az elvárásokkal – nyilatkozta a kapitány egy pénteki sajtótájékoztatón. – Tudjuk: ez már nem a beszéd ideje. Hoznunk kell a meccset, egyelőre csak ez a cél lebeg a szemünk előtt.”

„A Horvátország ellen elszenvedett vereség után most végre ez a meccs van fókuszban. Ezért elsődleges célunk az, hogy megfeleljünk az elvárásoknak, és a szurkolók büszkék legyenek a csapatra.”

Bár a gárda a Spanyolország elleni barátságos mérkőzésen is 1-0-s vereséget szenvedett, McClaren egyáltalán nem esett kétségbe, és éles határvonalat húzott a barátságos és a tétmeccsek közé.

„Most már selejtezők várnak ránk, melyeken fontos pontokért játszunk. Nagy a nyomás, de bizonyítanunk kell!” - tette hozzá. Mint mondta, ezzel nem csak ő, hanem a játékosok is tisztában vannak.

„Ha játszol, mindent beleadsz és mégis vesztesként kell levonulnod a pályáról, az nagyon nagy csalódás. Kedved lenne azonnal kijavítani a hibát, és újra nyerni – mondta erről a csapatkapitány John Terry.

„Később azonban már el akarod felejteni, és újra meg akarod mutatni a szurkolóknak, hogy mit is tudsz.”

A mérkőzésen minden jel szerint újra pályára lép Owen Hargreaves, aki először ölti magára Anglia válogatott mezét azóta, hogy tavaly szeptemberben eltört a lába.

Terry ennek kifejezetten örül, hiszen a középpályás játékával végre stabilizálódik a védelem, ami az utóbbi négy meccsen hiányzott.

„Nagyon örülök annak, hogy Owen visszatért a keretbe, már nagyon hiányzott – nyilatkozta ezzel kapcsolatban Terry. – Ugyanazon a poszton játszik, mint a Chelseaben Claude Makalele. Szükség van rá a támadó középpályások, Frank Lampard és Steve Gerrard mögött."

Anglia jelenleg harmadik helyen áll az E-csoportban, hiszen az említett hotvátországi vereség mellett pontokat vesztett hazai pályán Macedónia ellen is.

Anglia és Izrael egyaránt hét-hét pontot szerzett az eddig lejátszott négy mérkőzésen, McClaren fiai csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetően harmadikok a tabellán.

EURO 2008 SELEJTEZŐK

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 4 3 1 - 13-3 +10 10
2. Oroszország 4 2 2 - 5-1 +4 8
3. Anglia 4 2 1 1 7-2 +5 7
4. Izrael 4 2 1 1 9-6 +3 7
5. Macedónia 5 2 1 2 4-4 0 7
6. Észtország 3 - - 3 0-4 -4 0
7. Andorra 4 - - 4 1-19 -18 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik