Megtelik a száznyolcvan fős különgép

P. GY. L.P. GY. L.
Vágólapra másolva!
2007.03.22. 11:08
Címkék

Négy hét, és megtudjuk, Magyarország rendezhet-e Európabajnokságot a horvátokkal közösen 2012-ben. Április 18-án, Cardiffban délelőtt fél tizenegykor jelenti be az UEFA végrehajtó bizottsága, melyik pályázat nyert.

Izgalmas kérdés volt, hogy a bizottság tagjai közül kik szavazhatnak és kik nem. Nos, az olasz és az ukrán tag biztosan nem voksolhat, még akkor sem, ha az első fordulóban hazájuk pályázata kiesik a versenyből, mert előzőleg nem vehetnek majd részt az elemzésen, így kellő információ híján nem csatlakozhatnának a többiekhez. Összesen tehát tizenketten döntenek az Eb helyszínéről, és ha a végén döntetlen lenne az állás, az elnök, Michel Platini szavazata duplán számít.

A horvát–magyar küldöttség annyira népes lesz, hogy megtölt majd egy száznyolcvan férőhelyes repülőgépet, amely Budapestről indul, tehát a horvátoknak előzőleg ide kell utazniuk. Ott lesz a gépen a két ország miniszterelnöke, a helyszínnek nevezett nyolc város polgármestere, a kormányok több tagja, és számos olyan sportember, aki a jelenlétével fejezi ki a támogatását. Elsőként Puskás Ferencnét, Erzsi nénit kell említeni, aki átadja Michel Platininak azt a labdát, amellyel a novemberben elhunyt Öcsi bácsi a Real Madrid színeiben BEK-döntőn szerzett gólt. Utazik még Szepesi György, az MLSZ korábbi elnöke, a korábbi legendák közül – a teljesség igénye nélkül – Grosics Gyula, Buzánszky Jenő, Mészöly Kálmán, Dunai Antal, Albert Flórián, Davor Suker, Robert Prosinecki és Zvonimir Boban, és jelen lesznek a bejelentésen a pályázatot pénzzel támogató üzletemberek is.

Az április 17-én rendezendő nem nyilvános prezentáción az egyes pályázatokat nyolcan képviselhetik a végrehajtó bizottság előtt. A mi esetünkben a két miniszterelnök, a két szövetség elnöke, a két pályázati bizottság elnöke, valamint a két ország szépségkirálynője alkotja a nyolcast. Bár a prezentáció valóban zárt lesz, a közvélemény megismerheti a tartalmát, mert április 10-én Budapesten, 12-én pedig Zágrábban bemutatják a sajtónak.

„Szeretnénk, ha a munkánk alapján ítélnének meg minket –

indokolta a két bemutató megrendezését Gyárfás Tamás, a szervezőbizottság magyar vezetője. – Mi hitünk szerint száz százalékot nyújtottunk, de nem tudhatjuk, hogy ez elég lesz-e a győzelemhez. Az sem zárható ki, hogy már most eldőlt, ki lesz a győztes, de mi az eredménytől függetlenül szeretnénk a nyilvánossággal megismertetni a munkánkat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik