Az UEFA is vizsgálatot indított a belga kapus nyilatkozata miatt

Vágólapra másolva!
2007.03.22. 17:56
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nem hagyja annyiban a belga válogatott kapusának, Stijn Stijnennek a Portugália elleni meccs előtt tett kijelentéseit. Az FC Bruges hálóőre ugyanis úgy nyilatkozott, hogy csak akkor van esélyük, ha az első két percben lerúgják Cristiano Ronaldót.
Stijn Stijnen az ártatlanságát bizonygatja
Stijn Stijnen az ártatlanságát bizonygatja
Stijn Stijnen az ártatlanságát bizonygatja
Stijn Stijnen az ártatlanságát bizonygatja
Bár Stijn Stijnen a botrány kirobbanása óta egyfolytában védi magát, azt bizonygatja, hogy félremagyarázták a szavait, az UEFA vizsgálatot indított ellene.

„A portugál szövetség panaszt nyújtott be Stijn Stijnen nyilatkozata miatt, ezért kötelező lefolytatnunk a vizsgálatot” – mondta az UEFA szóvivője.

„Felvesszük a kapcsolatot a Belga Labdarúgó-szövetséggel is, de a vizsgálatot a meccs időpontjáig már egészen biztosan nem tudjuk befejezni.”

A belga szövetség szóvivője „lejárt lemeznek” minősítette az ügyet, de hozzátette, hogy minden segítséget megadnak az UEFA-nak a vizsgálat lefolytatása alatt.

„Beszéltem a portugál szövetség képviselőjével, és elküldtem nekik Stijnen sajtóközleményét, valamint több mai újság másolatát, ahol cáfolja a hétfőn megjelent szavait.”

A szóvivő elmondta, hogy Stijnen mindössze annyit nyilatkozott, hogy nagyon agresszívnek kell lenniük a mérkőzés elején, szó sem volt Cristiano Ronaldo lerúgásáról.

A Portugál Labdarúgó-szövetség vezetője a két válogatott kapcsolatát különösen jónak nevezte, de reméli, hogy az UEFA jogos ítéletet fog hozni az ügyben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik