Új gazdákra találtak a kristálygömbök

ORLAY ZOLTÁNORLAY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.03.18. 23:56
Címkék
Óriási izgalmak után Aksel Lund Svindal és Nicole Hosp nyerte meg az összetett Világkupát.

A férfi és a női összetett Világ kupa is az évad utolsó versenyén dőlt el a svájci Lenzerheidében, s mindkét sorozatban új győztest avattak. Az urak között a norvég Aksel Lund Svindal detronizálta az osztrák Benjamin Raichot, míg a hölgyek között a szinte végig az élen álló osztrák Marlies Schildnek kellett fejet hajtania honfitársnője, Nicole Hosp előtt.

A férfiaknál Raich úgy állt a rajthoz, hogy mindenképpen győznie kell, s csak abban az esetben övé a végső siker, ha Svindal nem végez pontszerző helyen (a Vk-döntőn az első 15 kap pontot). Az első sorozat után Raich vezetett, az óvatos Svindal pedig a 12. pozícióból várta a folytatást. A második menetben Svindal hibázott, és négy hellyel visszaesett. Tizenegyen voltak hátra. Ha mindegyikük megelőzi a norvégot, kikaparhatták volna a gesztenyét Raichnak. Ám a svéd Markus Larsson elcsúszott, Svindal máris ünnepelhetett. Raich megnyerte a viadalt, és a műlesikló szakági Vk-sikerrel is vigasztalódott.

A nők között az egész évben vezető Schild a szombati futamon 30 pontos hátrányba került Nicole Hosppal szemben, s mivel az utolsó viadalt óriás-műlesiklásban rendezték – amely Hosp kedvenc száma –, gyakorlatilag eldőlt a párharc. Hosp esélyt sem adott, több mint egy másodperccel nyert, ezzel a szakági és az összetett Világkupa-győzelemért járó kristálygömböt is megszerezte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik