Sisa Tibor: Elég volt!

MOLNÁR JÓZSEFMOLNÁR JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.03.18. 23:56
Címkék
A Borsodi Liga 21. fordulójának szombati játéknapján meglepetésnek számított, hogy a Tatabánya 2–1-re kikapott a sereghajtó Váctól, és ugyanezen a meccsen „robbant” a hírbomba: a tatabányai edző, Sisa Tibor felajánlotta a lemondását. S bár egy napig még gondolkodhatott a szakember a döntésén, vasárnap véglegesítette az elhatározását. Az új edző valószínűleg a hét közepén áll munkába Tatabányán.

Sisa Tibor távozását szinte senki sem akarta elhinni. Az együttes tagjai közül néhányan rossz viccnek vélték a hírt, Török József ügyvezető szombaton este azt mondta: Sisa Tibor vele nem közölte a döntését…

Pedig a levegőben lógott az edzőváltás... Az elmúlt időszakban volt néhány kellemetlen pillanat a tatabányai öltözőben. A legfurcsább történet a kameruni házi gólkirály, Dorge Rostand Kouemaha nevéhez fűződik: a csatár még a felkészülési időszak végén Lengyelországba „szökött”, mondván, neki nincs érvényes szerződése Tatabányán. Az eset felborzolta a kedélyeket, de a légiós visszatérhetett a csapatba, ám láthatóan már nem motiválja az, hogy Tatabányán játszik, márpedig ennek a csapat issza meg a levét... Sisa Tibor és Török József vasárnap délután ült le tárgyalni. A megbeszélés során az ügyvezető és a vezetőedző közös megegyezéssel felbontotta a szakember 2008. június 30-ig szóló szerződését. Az ügyvezető érdeklődésünkre szűkszavúan válaszolt: „Közös megegyezéssel bontottunk szerződést. Nagyon sajnálom, hogy ez lett a vége, de barátságban váltunk el. Egyelőre fogalmam sincs, ki lesz Sisa Tibor utódja. Több jelölt és önjelölt van, de döntés csak a következő napokban, a hét közepe felé várható...”

Sisa Tibor a tőle megszokott nyugalommal válaszolt a távozásának hátterét firtató kérdésekre.

„Nincs mit kiemelni: közös megegyezéssel felbontottuk a szerződésemet, és ahogyan azt a Vác elleni mérkőzés után is mondtam, három év után elég volt, úgy érzem, az a tisztességes, ha átadom másnak a helyem – mondta a szakember. – Noha a jövő nyárig szól a szerződésem, csak arra a pénzre tartottam igényt, amiért megdolgoztam. Mától tehát nem jár nekem semmi az FC Tatabánya együttesétől, hiszen nem én dolgozom tovább a csapattal. Az élet megy tovább, a kis falum iskolájában továbbra is vár a tanári munka.”

Sisa Tibor 2004. júniusában Détári Lajos helyére került az FC Tatabánya együtteséhez. A viszonylag ismeretlen edző az első évében toronymagasan, nagy fölénnyel nyerte meg a másodosztályú bajnokságot, majd első élvonalbeli esztendejében ragyogó teljesítménnyel az ötödik helyen végzett a csapat. Az idei bajnokságban mély hullámvölgyek mutatkoztak a meggyengült csapat teljesítményében, és a Vác elleni hazai vereség után Sisa Tibor úgy döntött befejezi…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik