Feljebb, egyre feljebb

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.03.09. 23:39
Címkék
Rangadó a javából, amelynek eredményén akár a bajnoki cím is múlhat. Vasárnap a hullámvölgyből kikászálódó Bayern München a szintén hamvaiból feltámadó Werder Brement fogadja. Mindkét csapat duzzad az önbizalomtól, kiélezett csata várható, ugyanolyan, mint amilyen a salátástálért is folyik a Bundesligában.

Beindult a Bayern München!

A bajor gárda legutóbbi két bajnoki mérkőzését megnyerte, szerdán pedig a Real Madridot búcsúztatta a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, jelezve: a német csapattal nem csupán odahaza, de Európában is újból számolni kell. Ki hitte volna ezt alig egy hónapja?

Bár az edző, Felix Magath január végi leváltásakor még nem hitték a müncheniek, hogy esélyük lehet a bajnoki cím megvédésére (sőt: még a nemzetközi kupaindulást érő helyek valamelyikének elérése is veszélybe került), a korábbi sikeredző, Ottmar Hitzfeld visszatérése után összekapta magát a gárda, és már mindenki úgy gondolkodik Münchenben: semmi sem lehetetlen…

Miért is lenne az? A sikerek visszahozták a Bayern önbizalmát, és nem csupán a BL-diadalra, hanem a bajnoki győzelemért járó salátástálra is fáj Oliver Kahnék foga.

„A Real elleni győzelem óriási lökést adott a csapatnak” – fogta rövidre Ottmar Hitzfeld, aki továbbra is kitart elhatározása mellett, hogy csak a nyárig irányítja a bajor együttest. Pedig immáron nem csupán a vezetők akarják maradásra bírni, hanem a játékosok is egytől egyig kiállnak mellette – úgy érzik, Ottmar Hitzfeld lehet a további sikerek záloga is. Először persze a Werder Bremen ellen kellene győzniük a bajoroknak, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Annak ellenére sem, hogy a brémai társaságnak kevesebb ideje maradt a pihenésre, hiszen csütörtökön a spanyol Celta Vigo ellen játszott UEFAkupa-mérkőzést (1–0 idegenben). Így azonban szabad volt a Werder-játékosok szerda estéje, és megnézhették vasárnapi ellenfelük mérkőzését.

„Nem érdekelt. Inkább filmet néztem” – mondta erre Jurica Vranjes, a Werder horvát középpályása.

„Helyén kell kezelni a Bayern továbbjutását – említette aztán a brémaiak vb-gólkirály támadója, Miroslav Klose. – Jól játszottak a

bajorok, de a Real már messze nem az a csapat, amely előtt mindjárt térdre kell esni. Jó meccs lesz a vasárnapi, mivel a Bayern és mi is kikerültünk a hullámvölgyből.”

Kétségtelen, önbizalomban nincs hiány egyik félnél sem.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik