„A Bayern lesz a bajnok”

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.03.04. 00:26
Címkék
A testvérek, Dieter és Uli Hoeness párharcából utóbbi került ki győztesen: a Bayern München idegenben 3–2-re győzte le a Herthát. Úgy tűnik, több ez egyszerű bajor diadalnál: a müncheniek hat pontra megközelítették a tabella első helyezettjét – és újból felcsillant előttük a bajnoki címvédés lehetősége.

Dieter Hoeness ölbe tett kézzel ült, és nagyokat fújtatott, miközben a fejét csóválta.

Ellenben bátyja, Uli Hoeness elégedetten igazgatta szemüvegét (mintha nem látna jól…), és Ottmar Hitzfeldet, a vendégek mesterét még hátba is veregette. Dieter a Hertha, Uli Hoeness a Bayern München menedzsere. Testvérek, és számukra ez a meccs presztízscsata. A Bayern 3–2-re nyerni tudott a fővárosi csapat ellen, és bár a fivérek között felhőtlen a kapcsolat, a mérkőzés után minden bizonnyal nem cseverésznek kedélyesen a találkozó tapasztalatairól.

Dieter Hoenesst ugyanis szétveti a méreg a vereség miatt.

A berlini Olimpiai Stadion lelátói zsúfolásig megteltek, 75 ezer néző előtt vette kezdetét a találkozó. A két csapat számára kulcsfontosságú volt a szombati összecsapás: a hazai pályán játszó Hertha a legutóbbi négy tétmérkőzését nem tudta megnyerni, a Bayern zsinórban három, a BL-mérkőzéssel együtt négy idegenbeli tétmeccsét veszítette el idén. Bár a bajorok – állításuk szerint – már nem törődnek a bajnoki cím megvédésével, a dobogó valamelyik fokára oda akarnak érni, ezért persze győzniük kellett. Ám a hazaiaknak sem ártott volna a három pont, hiszen továbbra is az UEFA-kupa-indulást érő ötödik helyre fáj a foguk Dárdai Páléknak.

Nos, továbbra is fájhat, ugyanúgy, mint a szombati vereség – a bajorok góljait elképesztő egyéni hibák előzték meg.

„Megint saját magunkat vertük meg – bosszankodott a mérkőzés után a Hertha magyar középpályása, Dárdai Pál.

– Nem kezdtünk rosszul, aztán ahogyan már oly sokszor, egy szöglet után hibáztunk, és mielőtt még a kapott gól okozta sokkon túltettük volna magunkat, máris kaptunk még egyet. Bár próbáltunk kapaszkodni, a harmadik találat eldöntött mindent. Ezért klasszis csapat a bajoroké: lassítják a játékot, mindenkit elaltatnak, aztán rugdossák a gólokat. Nagyon hiányzik csapatunkból a török karmester, Yildiray Bastürk. Hiába hozzuk ki jól a labdákat, nélküle az ellenfél tizenhatosa előtt elfogy a tudományunk.”

Mivel az élcsapatok közül pénteken a Schalke, szombaton a Stuttgart is vereséget szenvedett, a Bayern München hat pontra megközelítette az első helyet.

„A Bayern lesz a bajnok – jelentette ki Dárdai Pál. – Minden riválisukat elaltatták azzal a szöveggel, hogy már nem érdekli őket a bajnoki arany. Most megint versenyben vannak, hat pont hátrány ledolgozása pedig már nem okozhat számukra gondot.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik