Huszti Szabolcs: gól!

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.02.25. 03:12
Címkék
A magyar érdekeltségű gárdák sikereit hozta a Bundesliga szombati játéknapja. Huszti Szabolcs ismét gólt szerzett, és már az UEFA-kupa-indulás lehetősége is felcsillant csapata, a Hannover előtt. Szabics Imre együttese, a Mainz már hat mérkőzés óta veretlen, Szélesi Zoltán és a Cottbus is elkerült a kieső helyről.
Huszti Szabolcs (pirosban) csapata egyik legjobbja volt a Dortmund elleni bajnokin
Huszti Szabolcs (pirosban) csapata egyik legjobbja volt a Dortmund elleni bajnokin
Huszti Szabolcs (pirosban) csapata egyik legjobbja volt a Dortmund elleni bajnokin
Huszti Szabolcs (pirosban) csapata egyik legjobbja volt a Dortmund elleni bajnokin
Huszti Szabolcs (pirosban) csapata egyik legjobbja volt a Dortmund elleni bajnokin
Huszti Szabolcs (pirosban) csapata egyik legjobbja volt a Dortmund elleni bajnokin

Úgy tűnik, Huszti Szabolcs csapata, az ősszel katasztrofálisan rajtoló Hannover (három mérkőzésen három vereség) immáron nem a kiesés ellen küzd, hanem a nemzetközi porondon való indulás jogáért.

A hannoveriek előbb felkapaszkodtak a középmezőnybe, majd már-már állandósították helyüket a hetedik pozíción. Dárdai Pál hatodik helyezett Herthája például már csak egy ponttal előzi meg őket, és elérhető közelségbe került az UEFA-kupa-indulást érő ötödik hely is. Szombaton, hazai pályán a Dortmund ellen újból sikerrel vették az akadályt, s 4–2-re nyertek.

Dárdai Pál: jöhet a kupa

Nemcsak idegenbeli rossz mérlege javítására, hanem a múlt heti, Mainz ellen hazai pályán elszenvedett vereség (1–2) feledtetésére is törekedett péntek este a Hertha BSC. A berliniek a forduló előtt a második helyen álló Stuttgart otthonában léptek pályára, és Dárdai Pálék biztosra mentek: kiharcoltak egy gól nélküli döntetlent. Mert az egy pont mégiscsak több a semminél…
„Részünkről ennyi volt a mérkőzésben – mondta a fővárosiak magyar középpályása, aki végigjátszotta a találkozót. – Legalább egy pontot akartunk Stuttgartban szerezni. Eltervezett játékunk védekező részét jól oldottuk meg, de a megszerzett labdákkal nem tudtunk mit kezdeni. Sajnálom, de tényleg nem volt szemet gyönyörködtető játék…”
A két csapat a Német Kupa negyeddöntőjében is érdekelt, a sorsolás úgy hozta, hogy szerdán újból Stuttgartban játszik a Hertha. A berliniek tudják, ha tovább akarnak jutni, nem elégedhetnek meg ismét egy döntetlennel.
„A péntekinél jóval keményebb meccs lesz – szögezte le Dárdai Pál. – Berlinben már mindenkit a kupa foglalkoztat, a szezon kulcsfontosságú mérkőzése vár ránk.”
„Örülök a győzelemnek – nyilatkozta Huszti Szabolcs, aki nem csupán jól játszott, büntetőből eredményes is volt, így negyedik Bundesliga-gólját szerezte. – Az 59. percben, Nelson Valdéz kiállításakor minden eldőlt. Kár, hogy 4–0 után kiengedtünk, javíthattunk volna a gólkülönbségünkön. Szerencsére most már nem fenyeget a kiesés veszélye, bár eddig sem foglalkoztunk azzal, ki van mögöttünk.”

Ami a kiesés elkerüléséért hadakozó Mainzot illeti: a téli szünetben keresve sem találtunk volna olyan német futballkedvelőt, aki akár egy fityinget is tett volna az együttes bentmaradására. Szabics Imre csapata tizenhét forduló elteltével az utolsó helyen szerénykedett a maga tizenegy pontjával, egy árva győzelem mellett nyolcszor kapott ki, és ugyanennyiszer végzett döntetlenre.

A pihenő után megtáltosodott a csapat: a szombati fordulóig öt mérkőzésén tizenhárom pontot szerzett, és egyszer sem talált legyőzőre. Elkezdett felfelé kapaszkodni a tabellán, és a tizenegyedik helyre állt, bár még mindig csak két pont választotta el a kiesőzónától.

Ezek után szombaton hazai pályán, a Nürnberg ellen is a győzelem reményével léptek pályára, pedig a kitűnő taktikus, Hans Meyer együttese tizenegy forduló óta nem kapott ki, így a papírforma a Nürnberg győzelmét valószínűsítette.

Ám a mainziak, ahogy az előző öt tavaszi fordulóban, ezúttal is fittyet hánytak a papírformának, és 2–1-re legyőzték a vendégeket. A két hazai gólt az egyiptomi válogatott Mohamed Zidan szerezte. A 25 éves támadó korábban Mainz és Bréma között ingázott, hiszen 2005-ben, majd tavaly ősszel is a Werdernél szerepelt kölcsönben. Gyökeret verni azonban nem tudott, így a télen visszatért a mainzi csapatba, és (idegesítve a csatárhiánnyal küszködő brémaiakat) már hat gólnál tart. Kirobbanthatatlan lett a kezdőcsapatból, a mellette kiadó másik hely azonban úgy tűnik, továbbra sem Szabics Imréé…

A Cottbus együtteséről anynyit, a Bundesliga első fordulója óta nem voltak olyan mélyen Szélesi Zoltánék, mint múlt vasárnap. Az együttest csupán két pont választotta el a sereghajtó Mönchengladbachtól. Bár a Bielefeld ellen sikerült három pontot szereznie, továbbra is közel van a kiesőzóna.

„Egy kicsit fellélegezhetünk – mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán. – Mindjárt másként mutat a tabella, ha nem vagyunk kieső helyen. Az első félidőben meglepett minket a Bielefeld, vezetett is. A szünetben jókora fejmosást kaptunk edzőnktől, s a második játékrészben már jól játszva megfordítottuk az eredményt. Szoros a mezőny, de nem tehetünk mást, csak előre tekintünk.”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik