Új mezben a régi kedvencek

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2007.02.18. 01:12
Címkék
Bajnoki főpróbát tartott a REAC és a Vasas. Mindkét együttesnél véglegesnek tekinthető a játékoskeret, s néhány sérültet leszámítva mindenki szóhoz jutott a szombati mérkőzésen. A meccs külön érdekessége volt, hogy két korábbi válogatott vitte a prímet: a hazaiaknál Tóth Norbert, az angyalföldieknél Kenesei Krisztián.
Kenesei Krisztián (fehérben) fôszereplô lehet új csapatában a tavaszi szezonban
Kenesei Krisztián (fehérben) fôszereplô lehet új csapatában a tavaszi szezonban
Kenesei Krisztián (fehérben) fôszereplô lehet új csapatában a tavaszi szezonban
Kenesei Krisztián (fehérben) fôszereplô lehet új csapatában a tavaszi szezonban
Kenesei Krisztián (fehérben) fôszereplô lehet új csapatában a tavaszi szezonban
Kenesei Krisztián (fehérben) fôszereplô lehet új csapatában a tavaszi szezonban

A tél technikai okok miatt elmaradt. Az a hó, amelyet nekünk szánt a teremtő, végül is Amerikában hullott le, így már-már igazi futballidő köszöntött ránk egy héttel a bajnoki rajt előtt. Nem csoda, hogy a REAC vezetői úgy döntöttek, ne a Vasas Pasaréti Sportcentrumában műfüvön, hanem a rákospalotai arénában legyen a meccs. Így történt, hogy a szombat reggeli telefonálgatás („itt játszunk, gyertek ide...”) után nemcsak a csapatok, hanem a szép számban érkező szurkolók is a Budai II László Stadion felé vették az irányt. Volt itt parkolót kereső, szentségelő drukker, pirított tökmagot árusító mamóka, piros-kék sálakba öltözött szavalókórus, győri kém – és két új kedvenc.

Tóth Norbert sárga-kékben, míg Kenesei Krisztián piros-kékben lépett pályára.

Mindketten külföldre vágytak, több helyen is próbálkoztak, végül aztán maradtak a magyar bajnokságban. Mondhatni, ugródeszka lehet számukra a REAC és a Vasas, újabb állomás az előnyös külföldi szerződés felé vezető úton. Csakhogy harminc fölött már nem könnyű angliai, németországi, ciprusi vagy liechtensteini szerződéshez jutni. Tóth Norbert ettől függetlenül mindent elkövet, hogy a nyáron újra külföldre igazoljon.

„A tavaly nyári bajnoki rajt előtt természetesen nem így képzeltem pályafutásom alakulását – mondta a rákospalotaiak vadonatúj középpályása. – De ha már így alakult, igyekszem ezt a tizenkét meccset becsülettel és a lehető legsikeresebben végigfutballozni. A REAC volt az egyetlen csapat, amelynél azt éreztem, hogy igazán számítanak rám, ezért is jöttem ide…”

Tóth Norbert a szombati találkozó nagy részében a pálya közepén szerepelt, a legtöbb labdával őt keresték a társai, és a sérült Polonkai Attila helyén afféle irányítópozíciót töltött be. Labdáit rendre megjátszotta, ám voltak periódusok, amikor eltűnt a mezőnyben. Talán ez lesz számára a legnehezebb: a bajnoki címért harcoló, fanatikus drukkerei által támogatott Újpest után felpörgetni magát a jóval csendesebb, szerényebb célokért küzdő REAC-nál. Az biztos, hogy Tóth Norbertnek képessége alapján nem a kiesés ellen kellene küzdenie.

Kenesei Krisztián már most sztár a Vasasnál. A meccs előtt tévéstáboknak nyilatkozott, mindenki őt kereste, őt faggatta, rá volt kíváncsi. Mészöly Géza, a Vasas vezetőedzője is elégedetten figyelte a bemelegítő csatárt, és talán arra gondolt: végre megvan a „Kenő-olaj” az egyre öszszehangoltabban működő angyalföldi gépezetben. S a korábbi huszonkilencszeres válogatott már az első, Vasas-dresszben játszott meccsén megmutatta, mi hiányzott az ősszel a piros-kékeknél. Rendre a kapu felé fordult, olykor három-négy védőt rázott vagy éppen kötött le, és tüzelt laposan, magasan, egyszer telibe találva a felső lécet.
Két egykori kedvenc – a magyar futball örök ígéretei.

Tóth Norbert és Kenesei Krisztián vezéregyéniséggé válhat új csapatában.

VASAS - REAC 3–3 (2–0)
Széchenyi tér, 300 néző. V: Csák J.
VASAS, 1. félidő: Németh G. – Kincses, Pandur, Unierzyski, Piller – Majoros, Pintér Z., Németh N., Nagy T. – Kenesei, Bali. 2. félidő: Borszéki – Balog Zs., Gáspár Z., Villám, Gáspár B. – Mundi, Odrobéna, Balogh P., Tandari – Czimmermann, Benitez
REAC: Illyés – Dinka (Regedei), Cseri (Makra), Kapcsos, Sallai B. – Somorjai (Pusztai), Tóth N., Schrancz (Horváth G.), Török S. (Kovacsics) – Nyerges, Torma
G: Bali, Nagy T., Benitez, ill. Torma (2), Nyerges

GYŐRI KÉM VOLT A NÉZŐTÉREN

A meccs már-már bajnoki iramban zajlott. Az első félidőben, amikor Mészöly Géza a legerősebb összeállítású Vasast küldte a pályára, kétgólos vezetést szereztek az angyalföldiek. Árgus szemmel figyelte a fejleményeket a lelátón Reszeli Soós István is. A győriek ügyvezetője ellenfélnézőbe jött, hiszen az ETO a REAC ellen kezdi meg a tavaszi menetelést.
A zöldek megfigyelője több érdekességet is feljegyezhetett magának, például Tóth Norbert cseleit vagy a REAC sokmozgásos játékát. Azt is megállapíthatta, hogy a Vasasnál pillanatok alatt beilleszkedett az egykori győri Kenesei Krisztián, hogy Nagy Tamás és Piller József roppant tehetséges.
Reszeli Soós István a mérkőzés után elmondta: „Nem ez az első felkészülési találkozó, amelyen megnéztem a rákospalotaiakat. Egyértelműen erősödtek, és minden esélyük megvan a bentmaradás kiharcolására. Nehéz meccs vár ránk ellenük, Tóth Norbert személyében igazi kulcsjátékost szerződtettek.”
Kutasi Róbert, a REAC ügyvezetője kijelentette: Forgács Józsefnek köszönhetően ez minden idők legerősebb rákospalotai futballcsapata, képessége alapján az NB I középmezőnyében a helye. Mindezt már a Győr ellen is be kell bizonyítania.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik