Biztató vereség idegenben

BOROS NORBERTBOROS NORBERT
Vágólapra másolva!
2007.02.18. 01:24
Címkék
Nem voltak irigylésre méltó helyzetben a debreceni lányok, hiszen metzi túrájuk előtt sorozatban négyszer kaptak ki a bajnokságban. Ezzel nagyon távol kerültek az NB I felsőházi rájátszásától, s úgy tűnt, a szezont már csak az európai kupaporondon elért sikerrel kozmetikázhatják.
Csakhogy a francia bajnok elleni párharc nem tűnt sétagaloppnak, még akkor sem, ha tudjuk: egy évvel korábban, az EHF-kupa negyeddöntőjében kiverte a Loki a Metzet. A debreceniek már csütörtökön elutaztak a Moselle-parti városba, ahol a tavalyi út után ismerősként sétálgattak, s a csodálatos csarnok sem lepte meg Varga József tanítványait. Igaz, volt ijedtség a szombat reggeli átmozgató edzésen, hiszen a DVSC ukrán kapusa, Tetjana Vorozscova összefejelt Sütő Edinával, kérdéses volt, hogy pályára léphet-e. Szerencsére vállalta a védést az ukrán kapus, aki a meccs egyik hőse volt.

A lelátón a 3000 hazai szurkoló mellett majd félszáz debreceni várta a kezdést, s a többség hangját sokszor elnyomta a kedvenceiért hosszú utat vállaló Loki-tábor.
Jól kezdtek a debreceniek, s az első félidőben egyik csapat sem tudott meglépni. Bosszantó volt, hogy rengeteg magyar ziccer maradt ki.

Fordulás után jött a debreceni hullámvölgy, két perc alatt négy góllal megléptek a franciák, majd hétgólos lett a hazai előny. Szerencsére újra összeállt a Loki védekezése, s 20–13-nál Szűcs Gabriella zsinórban négy gólt lőtt, így felzárkózott a DVSC. Az utolsó percben Kiss védte a hazaiak hetesét, így jó eséllyel készülődhet a Loki a jövő vasárnapi visszavágóra.

HB METZ (francia) - DVSC 25–23 (11–10)
Metz, 3000 néző. V: Andersen, Sodal (norvégok)
METZ: PRADEL – Piejos 4, Horacek 3 (1), Francois 1, KANTO 4, POZNAROVA 5 (1), GUEHL 3. Cs: Leynaud (kapus) Wendling 1, Hadj, CENDIER 4. Edző: Rác Sándor
DVSC: VOROZSCOVA – Csáki 2, SZABÓ V. 2, Rácz, SZŰCS G. 4 (1), Orbán 4, Stuparicová 3. Cs: Király, Kiss É (kapusok), BENYÁTS 5, Latakaité, Sopronyi 3, Sütő E., Madai. Edző: Varga József
Az eredmény alakulása. 4. p.: 0–2. 9. p.: 4–3. 16. p.: 6–6. 26. p.: 10–9. 35. p.: 12–12. 37. p.: 16–12. 43. p.: 20–13 47. p.: 20–16. 55. p.: 23–19
Kiállítások: 6, ill, 14 perc
Hétméteresek: 4/2, ill 3/1

Mestermérleg
Rác Sándor:
– Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, ami be is igazolódott. A második félidő elején átszaladtunk a DVSC-n, de nem éltünk a lehetőséggel, így talpra tudott állni a vendégcsapat. Semmi sem dőlt még el.
Varga József: – Mi lett volna itt, ha belőjük a ziccereinket és a kimaradt büntetőinket…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik