Alba: az érem másik oldala

K. A.K. A.
Vágólapra másolva!
2007.02.09. 00:31
Címkék
Nagy port kavart a hét elején Sullivan Phillips átigazolási ügye – mondhatni, ez napjaink legnagyobb szenzációja a kissé belterjes honi férfi kosárlabdázásnak. Az angol és bermudai útlevelet is magáénak tudó kosaras, mint ismeretes, az idény kellős közepén, egyik napról a másikra tette át székhelyét Kaposvárról Székesfehérvárra. A légiós korábbi klubja részéről igencsak nehezményezték, hogy éppen az Albacomp lett Phillipsnél a befutó. A fehérváriak szerint ez a hercehurca azt sugallja, mintha ők csábították volna el a játékost.

Pedig csupán annyi történt, hogy olyan szerződése volt, amely lehetővé tette a szezon közbeni klubváltást.

„Mi nem ígértünk rá senkinek a játékosára, mi nem happoltunk el senkit, nem tudjuk, mi volt Sullivan javadalmazása Kaposváron, mi olyan játékost igazoltunk, aki az előző klubjával szerződést bontott, tudomásunk szerint anyagi problémák miatt – mondta ezzel kapcsolatban Halm Rolland, a fehérváriak vezetője, aki tisztázni szerette volna az őket ért vádakat, amelyek szerint inkorrekt lépés volt más kosarasát átigazolni. – De ezt igazából az ügynökétől kellene megkérdezni, mert ő tudja hitelesen elmondani az ügylet hátterét.”

Nos, Tvordy Gábor, Phillips menedzsere elmondta, hogy a financiális problémák hónapok óta húzódtak, többszöri ígérgetések ellenére is a mai napig tartoznak a játékosnak, akinek ráadásul az előző év végén külföldi kérője is volt, ám akkor még bízott benne, hogy a KKK előbb-utóbb kiegyenlíti a számlát… Így viszont elfogadta az Albacomp ajánlatát, és már be is mutatkozott Matus Gábor gárdájában – a sors pikantériája, hogy éppen a somogyi megyeszékhelyen, de számára már idegenben, és nem a legbarátságosabb hangulatban.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a férfi kosárlabda-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik