Gólerős a példakép

KEMÉNY KRISTÓFKEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2007.02.04. 02:12
Címkék
Bojan Brnoviccsal a jelek szerint jó vásárt csinált a Győr, hiszen a csatár edzőmeccsen ismét betalált. És mivel immár Dudás Ádám is beért, az ETO gólképes támadósorral kezdi majd a tavaszt.
Bojan Brnovics (jobbra) tartja jó formáját, most kettôt rúgott
Bojan Brnovics (jobbra) tartja jó formáját, most kettôt rúgott
Danis Barna
Bojan Brnovics (jobbra) tartja jó formáját, most kettôt rúgott
Bojan Brnovics (jobbra) tartja jó formáját, most kettôt rúgott
Bojan Brnovics (jobbra) tartja jó formáját, most kettôt rúgott
Danis Barna
Bojan Brnovics (jobbra) tartja jó formáját, most kettôt rúgott

Győrben minden átalakulóban van. A stadion keleti lelátója fölött már ott magaslik a tető vasszerkezete, a pályát walesi fennsíkot idéző zöld gyep fedi, az öltözőépületben pedig komplett wellnessközpont vár a labdarúgókra. De igaz a változás a csapatra, illetve az ETO vezetői által korábban hangoztatott koncepcióra is: a Győr új játékosokkal vág neki a tavasznak, s ha a klub legnagyobb kincsének tartott Dudás Ádám is olyan ütemben fejlődik, mint eddig, az első fordulóban érdemes lesz az ETO jobb oldalára figyelni. A balszárny láttán is meglepődhet majd egy-két olyan szurkoló, aki a szünet alatt kevésbé figyelte a változásokat: a Debrecenből elengedett, most még ágyéksérüléssel bajlódó Böőr Zoltán töltheti be az eddigi hiányposztot, és rohamozhat ezen a szélen. A középpályáson kívül egy támadó, Bojan Brnovics is érkezett a Lokitól – kérdés, a friss igazolások mennyiben illeszkednek bele az ETO eddigi koncepciójába, a zöld-fehérek ugyanis fiatalokra kívánják építeni csapatukat.

„Valóban az a célunk, hogy minél több fiatal játékost építsünk a csapatba, ám ez nem jelenti , hogy két rutinosabb futballista ne férne el benne – mondta a Győr–Inter Bratistlava edzőmérkőzés közben Klement Tibor ügyvezető igazgató. – A bal oldalra mindenképpen akartunk játékost igazolni, több külföldi labdarúgóval is egyeztettünk, de végül nem találtunk megfelelőt a posztra. Böőr Zoltán azonban kapóra jött, remek játékos, hozzáállása, a futball iránti elhivatottsága tökéletesen beleillik a Győr elképzeléseibe. Kétségtelen, sérülten csatlakozott hozzánk, de remélem, hamarosan felépül, s hasznára lesz az együttesnek.”

Bojan Brnovicsnak elég volt két felkészülési mérkőzés, hogy megmutassa, jó döntést hoztak a győri vezetők, amikor szerződtették. A montenegrói csatár hét közben az FC Nitra, szombaton pedig a pozsonyi Inter ellen is góllal jelezte, kész megharcolni a kezdőcsapatba kerülésért.

„Ennyire eredményesen még sehol sem kezdtem a karrieremet – mondta Bojan Brnovics –, fekszik nekem a Győr játéka, jól megértem magam a társaimmal. Azt nem tudom, hogy a tavaszi idény első meccsén a kezdő tizenegybe jelöl-e a vezetőedző, de remélem, sok játéklehetőséget kapok majd. Ha így folytatom a gólgyártást, szép évad vár rám új csapatomnál.”

A csípős szélben lejátszott edzőmeccs félidejében váratlan vendég is megérkezett a pályára: Vincze Ottó mankóval bicegett az öltöző felé, s csak mosolygott, amikor egy ETO-drukker megszólította. „A második félidőben ugye te is beállsz?”

A válogatott irányító még jó ideig nem jelentkezhet játékra, hiszen kedden operálták a térdét, és az orvosi instrukciók szerint csak hat hét múlva kezdheti el a kocogást. A társak azonban már ezen a délutánon is száguldoztak a pályán, s láthatóan élvezték a játékot.

Sok minden változott s változik tehát Győrben, ám Klement Tibor egyvalamit kiemelt, ami szerinte hasonlóan jól sül majd el, mint a korábbi években.
„Visszatérve a rutinosabb játékosok igazolására: néhány éve Priskin Tamás az idősebb Igor Nicsenkótól tanult rengeteget, most pedig Dudás Ádámnak lesz a feladata, hogy minél több jót ellessen Bojan Brnovicstól.”

GYŐRI ETO FC–INTER BRATISLAVA (szlovák) 3–1 (2–0)
Győr, 150 néző. V: Nagy Z.
GYŐR: Sztevanovics – Kiss Zs., Stark, Jäkl (Domanyik), Varga R. (Rozsi) – Dudás Á., Czanik, Müller – Tokody, Brnovics (Gál A.), Lajtos (Granát)
G: Brnovics (2), Stark (11-esből), ill. Hodek

Tokody Tibor fizethet
Az edzőmérkőzésen egy szlovák játékos durva szabálytalanságot követett el Tokody Tiborral szemben, aki úgy vett elégtételt, hogy megütötte a vendég labdarúgót. Mivel nemzetközi felkészülési mérkőzésről van szó, az esetet jelenteni kell a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, így az ETO-játékos sorsáról a fegyelmi bizottság dönt majd. Egy biztos: a győri vezetők pénzbüntetéssel sújtják Tokody Tibort.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik