Nem ért célt a Cibona Zagreb

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2007.01.26. 00:33
Címkék
Az utolsó előtti forduló mérkőzéseit játszották a férfi Euroliga-sorozat alapszakaszában. A három csoport első öt-öt helyezettje, valamint a legjobb hatodik kerül a középdöntőbe, ahol négyes csoportokra osztják a mezőnyt az alapszakaszban elért eredmények figyelembevételével.
Tíz együttes már biztosította helyét a legjobb tizenhat között: a spanyol Tau Cerámica, Badalona és Barcelona, a görög Panathinaikosz és Olympiakosz, a moszkvai CSZKA és Dinamo, az olasz Benetton Treviso, a török Efes Pilsen, valamint az izraeli Maccabi Tel-Aviv. Szerda este fél órán keresztül úgy tűnt, ehhez az illusztris társasághoz csatlakozhat a horvát Cibona Zagreb is, amely hektikus mérkőzésen 77–74-re megverte a Drazen Petrovic Kosárcentrumban a Joventut Badalonát.

Amikor ugyanis Báder Mártonék (kezdőként 22 perc alatt három pont és hét lepattanó a sérüléséből felépült magyar válogatott center statisztikája, aki azt mondta, védekezésben nem, de támadásban még zavarta az izomszakadás emléke) lejöttek a pályáról, még majdnem egy teljes félidő hátravolt a Panathinaikosz–Partizan Beograd mérkőzésből. A görög sztáralakulat győzelme megnyitotta volna az utat a horvát bajnok előtt a következő körbe. Csakhogy az athéniak – miután 11/0-s mérleggel elsőként jutottak tovább az alapszakaszból – egyszerűen ellazsálták a szerbek elleni találkozót, miként egy héttel ezelőtt málagai fellépésüket.

Ezután a Cibona, Partizan, Málaga hármas egyaránt 6/7-es győzelem/vereség mutatóval áll a csoport 4–6. helyén. Az utolsó fordulóban a horvátok Rómába utaznak a már reményét vesztő Lottomaticához, emellett Partizan–Unicaja Má- laga meccset rendeznek. És akkor még a C-csoport találkozóira is figyelniük kell a kékeknek.
Ha nyer a Cibona, mindenképpen továbbjut. Egy a bökkenő: a zágrábiak ebben a sorozatban eddig csak hazai pályán tudtak győzni…
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik