Makacskodó Bayern München

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.01.20. 02:28
Címkék
Owen Hargreaves nem ugrálhat, egyelôre maradnia kell a Bayernben
Owen Hargreaves nem ugrálhat, egyelôre maradnia kell a Bayernben
AFP
Owen Hargreaves nem ugrálhat, egyelôre maradnia kell a Bayernben
Owen Hargreaves nem ugrálhat, egyelôre maradnia kell a Bayernben
Owen Hargreaves nem ugrálhat, egyelôre maradnia kell a Bayernben
AFP
Owen Hargreaves nem ugrálhat, egyelôre maradnia kell a Bayernben
Nincs az a pénz, amennyiért Owen Hargreavest a Bayern München elengedné!

Félreértés ne essék, ez hivatalosan egyelőre egyik bajor vezető szájából sem hangzott el, ám úgy tűnik, az állítás egyre inkább megállja a helyét. A Manchester United ugyanis a héten nem kevesebb, mint 30 millió eurót (7.5 milliárd forintot) ajánlott a müncheni egyesületnek az angol válogatott középpályásért, és ezt írásba is adta – mindhiába.

Csak emlékeztetőül: a 25 éves Owen Hargreaves átigazolása ügyében a klubok augusztus óta kapcsolatban állnak egymással, és elsősorban az anyagiak miatt nem tudtak eddig közös nevezőre jutni. Még akkor sem, amikor a „vörös ördögök” 25 millió eurót (6.7 milliárd forintot) is fizettek volna a labdarúgóért. Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern igazgatótanácsának elnöke már korábban leszögezte, őt nem hatja meg, hogy a futballista Angliába vágyódik, Owen Hargreavest – aki tavaly szeptemberi szárkapocscsonttörése után csak az idén kezdett el újból edzeni – a 2010-ig érvényes szerződés köti a bajorokhoz, ezért nem szándékoznak elengedni.

A vezetőség elhatározásán az sem változtatott, hogy az angol csapat immár 30 millió eurót is hajlandó lenne a játékos átigazolására áldozni. Ez már olyan öszszeg, amelyre Uli Hoeness, a bajor klub menedzsere korábban azt mondta: ilyen ajánlat esetén már elgondolkodna…

A gondolkodás csupán addig tartott, amíg – egyeztetve Karl-Heinz Rummeniggével és Franz Beckenbauerrel – visszautasította az angolok írásos ajánlatát.

Hogy miért? Úgy tűnik, kényszerpályán mozog a Bayern.

Sebastian Deisler bejelentette visszavonulását (igaz, a vezetők továbbra is reménykednek a tehetséges labdarúgó visszatérésében), Mehmet Scholl a nyáron lejáró szerződését nem kívánták meghosszabbítani (magyarán: „nyugdíjazták” a játékost, igaz, erről az érintett értesült utolsóként), és kiderült, Hasan Salihamidzic a nyártól a Juventus együttesét erősíti. Vagyis Michael Ballack tavalyi távozása után további három középpályásról kell lemondania a müncheni egyletnek – ez érvágással érhet fel, még akkor is, ha tudjuk: Deisler és Scholl az utóbbi időben már alig játszott.

Érthető, ha Münchenben ezúttal valóban minden eddiginél jobban ragaszkodnak Owen Hargreaveshez.

A Bundesliga első osztályának küzdelmei csak jövő héten, január 26-án rajtolnak, a másodosztályban viszont már pénteken mérkőzéseket rendeztek. Hajnal Tamás csapata, a feljutás kiharcolásáért küzdő Kaiserslautern az Essen otthonában próbálta megszerezni a három pontot. A magyar légiós kezdőként jutott szóhoz, és végig játszott a gól nélküli döntetlennel végződő mérkőzésen. A középpályás próbálta mozgatni csapatát, de ezúttal sem neki, sem társainak nem jött össze az igazán jó teljesítmény.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik