Luis Figo őszinte vallomása

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.01.19. 01:30
Címkék
Szinte meg sem izzadtak az Internazionale játékosai a szerda esti Olasz Kupa-negyeddöntő-visszavágón, mert lemásolva az első mérkőzés eredményét, hazai pályán is magabiztosan, 2–0-ra legyőzték az Empolit. Bár a milánói csapatban csereként három fiatal játékos is szerepet kapott, ezúttal Filkor Attila nem volt a „kiváltságosok” között.
Luis Figo
Luis Figo
Luis Figo
Luis Figo
Luis Figo
Luis Figo
Filkor Attila 2006 őszén elkényeztette a hazai futballrajongókat, hiszen kevesebb mint két hónappal azután, hogy profi szerződést kötött az Interrel, a Messina elleni kupamérkőzésen már bemutatkozhatott a Roberto Mancini által irányított profi gárdában.

Nem csoda, hogy szerda este a magyar szurkolók csalódottan vették tudomásul, a tizennyolc esztendős középpályás nem lett tagja az Empoli elleni találkozóra nevezett tizennyolcas keretnek.

Tragédia persze egyáltalán nem történt. Szerencsére így gondolja ezt Filkor Attila is, elvégre neki tizennyolc évesen még a tanulás, a fejlődés a „feladata”, az első csapat színeiben játszott minden perc pedig csak hab azon a bizonyos tortán.

„Nem történt semmi különös, ezúttal másoknak szavazott bizalmat Roberto Mancini – reagált érdeklődésünkre Filkor Attila. – Ez érthető is, hiszen a Primavera együttes legjobb játékosait egytől egyik szeretné megismerni. Tegyük hozzá azt is, hogy most védőre és csatárra volt szüksége inkább, így mutatkozhatott be Sebastian Ribas, aki kilenc gólnál tart a tartalékcsapatban, Ludovic Biabiany, valamint a hátvéd Leonardo Bonucci is. A középpályán a sokáig sérült Olivier Dacourt és Esteban Cambiasso visszatérésével több mozgástere van a mesternek, amikor én szerepeltem a Messina ellen, akkor éppen ezen a poszton volt hiány.”
Ettől függetlenül Filkor Attila így is szép emlékekkel gyarapodott, hiszen a kiváló futballisták társaságában eltöltött idő mindig hasznosan telik. Nem csak szakmailag, emberileg is.

Filkor Attila a közös szobában ámulva hallgatta a portugál világsztár, Luis Figo élményeit
Filkor Attila a közös szobában ámulva hallgatta a portugál világsztár, Luis Figo élményeit
Filkor Attila a közös szobában ámulva hallgatta a portugál világsztár, Luis Figo élményeit
„Ezúttal Luis Figóval voltam egy szobában a meccs előtti felkészüléskor az Appiano Gentile-i központban – mondta a magyar középpályás. – A portugál igazán kedélyes volt, sokat beszélgettünk angolul. Kérdeztem tőle, melyik stadionban jobb játszani, a Nou Campban vagy a Santiago Bernabéuban, azt felelte, hogy mindkettő fantasztikus élmény. Amikor viszont arról érdeklődtem, hogyan viselték a barcelonai szurkolók, amikor a Barcától az ősi rivális Real Madridhoz igazolt, akkor nevetve válaszolt: »Az nem kifejezés, hogy nem szerettek, utáltak.«”

Luis Figo aztán Filkor Attilának bevallotta azt is, hogy a spanyol bajnokság jobban feküdt neki, mint az olasz liga. Ez érthető is, hiszen pályafutása legszebb éveit a Primera Divisiónban töltötte a portugál középpályás.

Egy mondat erejéig még térjünk vissza a szerda esti visszavágóra: az összecsapás nem hagyott mély nyomokat a magyar futballistában: „Ami az Empoli elleni visszavágót illeti... Elmondhatom, nem volt túl jó mérkőzés, de legalább a gólok szépek voltak. Remélem, a hét végi, Fiorentina elleni bajnokin is sikeres lesz a csapat, ez lenne sorozatban a tizenharmadik Inter-győzelem a Serie A-ban.”

OLASZ KUPA, NEGYEDDÖN-TŐ, VISSZAVÁGÓ
Internazionale–Empoli 2–0 G: Cambiasso (28.), Grosso (76.)
Továbbjutott: az Inter, 4–0-val
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik