Szökésben az Internazionale

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2007.01.15. 01:51
Címkék
Örülhetnek az Internazionale rajongói. Nem elég, hogy az Inter a szombati diadalával (3–1-es győzelem a Torino ellen) egymás után tizenkettedszer hagyhatta el győztesként a pályát bajnoki mérkőzésen, vasárnap kiderült az is, hogy az AS Roma képes a botlásra, így már kilenc pont az Inter előnye a tabellán.
A tízből kilenc lett – bár valószínűleg ezt aligha bánja bárki is, aki az Internazionale csapatának szurkol. Az alig három hétig tartó bajnoki szünetet követően az olasz labdarúgók nem várták meg a tavaszi kikeletet (ahogy azt idehaza megszokhattuk), igaz, hogy az időjárás sem a telet idézi, a hőmérő higanyszála gyakran ostromolja a csúcsokat.És ha már a rekordoknál tartunk, amint már megírtuk: új bejegyzés került az olasz futball történelemkönyvébe, szombaton ugyanis az Internazionale 3–1-re legyőzte a Torino együttesét, és így sorozatban tizenkettedszer nyert bajnoki találkozót, és igencsak jó tempóban szökik az őt üldöző riválisok elől... A csapatban elsősorban a brazil Adriano volt újból elemében. A tavaly regenerációra hazaparancsolt támadó visszatérte után előbb még decemberben, Bergamóban vetett véget kilenc hónapja tartó gólképtelenségének, majd kupamérkőzésen az Empolinak is betalált, és ezúttal ismét eredményes volt. Csapattársa, Dejan Sztankovics nem hiába mondta róla a találkozó lefújásakor: „Becsülendő, ahogy túltette magát a nehézségeken. Látszik, duzzad az energiától.”

„Elégedett vagyok, elsősorban az tesz boldoggá, hogy jól teljesített a csapat. Szeretnék a megkezdett úton továbbmenni” – értékelt a 24. percben fejjel eredményes Adriano.

Roberto Mancini, a milánói csapat vezetőedzője is elégedetten nyilatkozott a győztes mérkőzés után, bár látta csapata hibáit is: „Nehezen lendültünk játékba, a Torino remekül helytállt. Bíztam azonban abban, hogy előbb-utóbb értékesíteni tudunk egyet a helyzeteinkből.”

Apró adalék: a milánói csapat éppen kitartó üldözőjét, a Roma együttesét utasította maga mögé az olasz futball históriáskönyvében is. Emlékeztetőül: a 2005–2006-os szezonban az AS Roma tizenegy mérkőzésből álló győzelmi sorozatot ért el. Mindez azonban már csak történelem, és a római szimpatizánsok nem csak emiatt bosszankodnak.

Az Internazionale szombaton tízpontos előnyre tett szert a győzelmével, ám vasárnap mindez hétre olvadhatott volna, ha a Roma Messinában begyűjti a három pontot. Hiába szerezték meg aztán a hőn áhított vezetést Francesco Tottiék a 39. percben a brazil Mancini révén, a hazaiak szinte a semmiből egyenlítettek – büntetőből. A Roma így kiengedett két pontot a kezéből, az Inter előnye pedig immáron kilenc pont, és még mindig veretlenek a bajnokságban Roberto Mancini tanítványai.

Joggal kérdezhetik többen is: akad egyáltalán olyan együttes a Serie A-ban, amely megállítja őket?

Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

---- M ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik