Óriási csata lesz az óriásokkal

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.01.14. 01:04
Címkék
Kettős győzelemmel kivívott továbbjutás reményében lép pályára vasárnap (18 óra) a Dunaferr. Az orosz Rosztovval vívott EHF-kupa-párharc első mérkőzésén idegenben is jobbnak bizonyult a magyar gárda (26–24). Végig az újvárosiaknál volt az előny, akik jól semlegesítették az imponáló fizikai adottságokkal megáldott oroszokat. A visszavágó egyik legnagyobb kérdése az lesz, hogy a Dunaferr mennyire tudja stabilizálni jó játékát.

„Üzenete van a kinti találkozónak, tanulnunk kell a hibáinkból – mondta Kovács Péter edző. – A második félidőt elveszítettük, mert ahelyett, hogy konzerváltuk volna a fölényünket, engedtük feljönni az egyébként sem gyenge oroszokat, akik vérszemet kaptak. A visszavágón mégis az esélytelenek nyugalmával játszhatnak. Mi persze inkább magunkkal foglalkozunk. Kevesebb technikai hibával kell játszanunk, és nem szabad úgy leengednie a támadójátékunknak, mint ahogyan az első meccs hajrájában történt.”

A Dunaferr szakvezetőjének nem kell sokat gondolkodnia azon, kit nevez a mérkőzésre, hiszen legjobb esetben is 14 harcba küldhető játékosa van. Balogh Barbara és Paula Ungureanu térdműtétje után még csak lábadozik. Laluska Eszter bokája a kinti meccs előtt, a bemelegítés közben megbicsaklott, de az átlövő vállalta a játékot, majd itthon pihent egy kicsit, és csütörtökön már edzhetett.

Hat góljával a rosztovi találkozó legeredményesebb játékosa volt Mörtel Renáta, akire nagy feladat hárul a visszavágón is, annak ellenére, hogy egy ideje fáj a térde.

„Videóról előzetesen már megismertük az ellenfelet, mégis megdöbbentő volt a személyes találkozás a hihetetlenül magas, erőszakos játékosokkal – idézte fel a rosztovi találkozót Mörtel Renáta. – Nagyon megszenvedtünk a sikerért, mert embert próbáló feladat volt feltartóztatni őket. Támadásaink során alaposan meg kellett őket mozgatnunk. Esélyünk sem volt rá, hogy fölöttük lőjünk kapura, a réseket kellett megtalálnunk. Itthon is ezt kell tennünk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik