Legyünk türelemmel!

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2007.01.11. 01:53
Címkék
Elkezdődik az egyenes kieséses szakasz a második számú női sorozatban, az Európa-kupában. A magyar színeket képviselő Szeviép-Szeged együttese az alapszakasz alapján a 17. legjobb eredményt érte el, így a 16.-kal, a szlovák K-Cero VODS Kosice csapatával kell megküzdenie a legjobb 16 közé jutásért.
A csoportkörben elszenvedett két vereség miatt egyik csapatnak sem kell szégyenkeznie, hiszen a végső sikerre is esélyes orosz társulatoktól – a mieink a Vologdától, a szlovákok a Dinamo Moszkvától – kaptak ki.A továbbjutás két meccsen, igazi kupaszisztéma szerint dől el, a visszavágót szerdán rendezik Kassán. A vetélytárs az elmúlt két esztendőben az Euroligában szerepelt, erős kerete van. Két WNBA-t megjárt amerikai, két szlovák válogatott, valamint a Sopronban kosarazó Albena Branzova húga, Gergena alkotja a kezdő ötöst, s a kiegészítő emberek is jók, egyikük a tavalyi idényben Zalaegerszegen játszó Marie Ruzicková.

A magyarok formájával nincs baj, harmadikok a bajnokságban, a hét végén 44 ponttal verték meg a Kanizsát. Csupán Pécsett és Miskolcon szenvedtek vereséget, a Sopront ellenben hazai pályán legyőzték. Az viszont nem jön jól a hazaiaknak, hogy Milena Tomova és Török Szilvia betegség miatt nem edzett, és pályára lépésük is kérdéses.

„Ha taktikusan játszunk, felállt védelem ellen türelmesen kosárlabdázunk és le tudjuk lassítani a játékukat, mindenképpen akkora előnyt harcolhatunk ki, amelyre a visszavágón lehet alapozni. Ha úgy tudunk játszani, mint a Sopron ellen, nem lesz baj” – adott rövid elemzést Peresztegi Nagy Ákos, a szegediek edzője.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik