Cáfolat után újabb cáfolat

SZ. J.SZ. J.
Vágólapra másolva!
2007.01.07. 00:24
Címkék
Mint korábban már többször írtunk róla, az ügyészség adócsalás gyanúja miatt feljelentést tett olyan személyek ellen, akik korábban kapcsolatban álltak vagy most állnak a székesfehérvári futballklubbal. Amilyen meglepetéssel fogadta Szieben László pénteki számunkban megjelent írásunkat, ugyanolyan meglepetéssel fogadták az érintettek az ő szombati nyilatkozatát. A fehérvári többségi tulajdonos, a Clavis Consulting első embere szerint a Fetévszer nevű cégtől például sem a Fehérvár FC, sem a Clavis nem kapott 64 millió forintot – holott lapunk ezt állította. Persze, mindezzel még nincs vége a történetnek, a Fetévszer Kft. tulajdonosa, Szauervein Tivadar kérdésünkre a következőket válaszolta.

„A 2006-os évben Pribeli Ferenc, a Clavis másik tulajdonosa 40 millió forintot kért kölcsön: a pénzt saját cégéhez kellett utalnom, és információm szerint ezt követően utalta át az összeget az FC Fehérvár Kft.-nek. Az biztos, hogy Pribeli Ferenc cégétől ez a 40 millió forint átkerült a labdarúgócsapatot működtető FC Fehérvár Kft.-hez, de már úgy, mint az ő támogatása. Az elmúlt évben Gál László húszmillió forintot kért tőlem kölcsön az FC Fehérvár Kft. számára, amit odaadtam. Tehát a 2006-os esztendőben 60 millió forintot adtam kölcsön, de ebből a mai napig egy forintot sem kaptam vissza. Igaz, a 2006-ban kölcsönadott millióim ellenértékeként felajánlották, hogy tulajdonrészt adnak részemre, de ezzel én nem kívántam élni, a pénzemet várom vissza.”

A város önkormányzatával kötött szerződés tartalmazza, hogy a többségi tulajdonos támogatja a Videoton Labdarúgó Közalapítványt, mivel az részükre végzi az utánpótlásnevelést.

„A szerződés szerint a 2005-ös évben 7.5 millió, 2006-ban 15 millió forintot kellett volna kapnunk Szieben úréktól, de ebből egy fillér sem került hozzánk – kesergett az alapítvány elnöke, Tóth Tibor.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik