Fülöp Márton a Sunderlandé!

SZ. NAGY TAMÁSSZ. NAGY TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.01.03. 01:14
Címkék
Fülöp Márton elhagyta az élvonalbeli Tottenham Hotspurt, a magyar válogatott kapus immár végleg a másodosztályú Sunderland játékosa. A magyar légiósért 500 ezer fontot (190 millió forint) fizetett Roy Keane menedzser együttese.
Hosszú évekig volt a Tottenham harmadik számú kapusa Fülöp Márton, aki kétszer védhetett a magyar válogatottban is, de a Premier League-ben szereplő Hotspurben bajnoki mérkőzésen nem kapott lehetőséget. A Tottenham többször kölcsönadta a futballistát a másodosztályba, aki védett a Chesterfieldben és a Coventryben is, majd a 2006–2007-es szezonban a Sunderland jelentkezett be érte, és novemberben kölcsön is vette a Tottenhamtől elkívánkozó kapuvédőt.
„Bár már hosszú ideje valószínűsíthető volt, kedden írtam alá új, három és fél éves szerződésem a Sunderlanddel – mondta a Nemzeti Sportnak Fülöp Márton. – Hogy mi várható az új csapatomnál? Ketten vagyunk Darren Warddal a kapusposztra. Mivel jelenleg jól megy a csapatnak, türelmesnek kell lennem, de biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb én leszek a Sunderland első számú kapusa. Inkább előbb szeretnék...”

Fülöp Márton november 23-a óta egyszer állhatott bajnoki meccsen a Sunderland kapujában: „Mióta itt vagyok Sunderlandben, Darren Ward betegsége miatt egy alkalommal már védhettem, akkor 2–1-re megvertük a Lutont. A menedzserem elégedett volt a teljesítményemmel, a következő találkozó előtt el is gondolkodott, hogy melyikőnk álljon a kapuba, de nagyon korrekten annak szavazott bizalmat, aki már bizonyított itt a klubnál. Remélem a jövőben hozzám is hasonlóan lojális lesz a mester. Az új klubomban remek a hangulat, a Sunderland a másodosztály legnagyobb egyesülete, messze a legtöbb szurkolóval. A hétfői, Leicester elleni bajnokira is háromezren kísértek el bennünket, szenzációsak a drukkereink.”

A Sunderland a tizedik helyen áll a másodosztályú bajnokságban, de mivel nincsenek leszakadva az élbolytól, egyértelműen a feljutás a Roy Keane által irányított gárda célja.

„Minden adott ahhoz, hogy a nyártól a Premier League-ben folytassuk, kiváló körülmények között dolgozunk, első osztályúak a feltételek a munkához” – mondta Fülöp Márton.

A magyar kapus edzője a Manchester United korábbi ír középpályása, Roy Keane lesz, aki trénerként sem hazudtolja meg önmagát: „Roy Keane edzőként is ugyanolyan mint annak idején játékosklént volt, pozitívan áll a dolgokhoz, a maximumot nyújtja, de azt is követeli meg a játékosaitól. Ha röviden kellene jellemeznek, az mondanám: igazi győztes típus, csak a siker érdekli. Roy Keane személye számomra garancia, ezért is választottam ezt a klubot.”

Fülöp Mártonnak voltak egyéb ajánlatai is, több másodosztályú csapat is megkereste a Tottenhamnél lehetőséghez nem jutó magyar kapust.

Fülöp Márton

Született: 1983. 05. 03., Budapest
Magassága/testsúlya: 197 cm/92 kg
Posztja: kapus
Klubja: Sunderland (2007–)
Korábbi klubjai: MTK (2003–2004), Tottenham (2004–2007), Chesterfield (2005. március–május, kölcsönben), Coventry (2005. október–2006. május, kölcsönben), Sunderland (2006. november–2007. január, kölcsönben)
Válogatottság: 2 mérkőzés/1 kapott gól
Első mérkőzése a válogatottban: 2005. május 31., Franciaország–Magyarország (2–1)
„Nagyon örülök, hogy sikerült pontot tenni az ügy végére, mindent megteszek, hogy bizonyítsak Roy Keane-nek, és remélem, a feljutás is sikerül – tette hozzá a magyar válogatott játékos. – Azért is lenne nagyon fontos, hogy első számú kapussá váljak a Sunderlandben, mert akkor sokkal jobb esélyem lenne arra, hogy elérjem a másik nagy célomat, azt, hogy enyém legyen a magyar válogatott egyes számú meze. Mivel Sunderland elég messze van Londontól – négy és fél óra autóval – egyelőre nem tudok véglegesen ideköltözni, majd ha lesz néhány szabadnapom, akkor visszamegyek a cuccaimért és átköltözöm. Akkor persze a Tottenham edzőközpontjába is elmegyek, elköszönök a régi csapattársaktól. Igaz, akikkel baráti viszonyban voltam, már beszéltem telefonon.”
Fülöp Márton tehát hosszú „hányattatás” után végre révbe ért.

A Sunderland legközelebb szombaton lép pályára, az FA-kupában játszik a vele azonos ligában szereplő Preston vendégeként.

Szavazás

Mi a véleménye az angol megvesztegetési-ügyről?

---- A ---- H
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik