Népszerűek a fradista fiatalok

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.12.30. 01:11
Címkék
Lenne itt erős, fiatal, szép jövő előtt álló együttes. Lehetne az Üllői úton egy vadonatúj Ferencvárost formálni olyan futballistákból, akiket nem Romániából, Üzbegisztánból, vagy az Óperenciás tengeren túlról hoztak.
Csakhogy a Fradi élete most a válságról szól, s az életben maradásról. Így nem csoda, hogy a zöld-fehér klub újabb tehetségeket vesztett. Ifjabb Albert Flórián, az FTC pályaedzője csütörtök délután büszkén újságolta, hogy négy korábbi tanítványa is felkereste őt az ünnepek után. Rábold Richárd az osztrák Red Bull Salzburg, Futács Márkó a francia Nancy, Varga Bence a német VfB Stuttgart labdarúgója, Balogh Balázs pedig néhány napon belül írja alá a szerződést az angol Stoke Cityhez. Valamennyien 17 esztendősek, s korábban két szezonon át játszottak ifjabb Albert Flórián irányítása alatt, aki a találkozás kapcsán kijelentette: „Ez a négy srác is bizonyítja, hogy a Ferencváros utánpótlás-nevelése igenis termeli a tehetségeket, és nem rosszabb, mint bármelyik más magyar klubé...”

A négy egykori ferencvárosi játékos nyáron került kapcsolatba új csapatával, közülük hárman külföldön élnek és tanulnak, míg Balogh Balázs most készül Angliába. Egyöntetűen vallják: az igazi kihívást és perspektívát már nem a hazai bajnokság, hanem a külföldi szerződés jelenti a számukra. Tíz esztendő-vel ezelőtt a történet még úgy szólt volna, négy 17 éves ferencvárosi ifista arról álmodik, hogy a Fradi felnőttcsapatában bizonyíthasson. Mára alaposan megváltoztak a magyar futball viszonyai…

Egy más világban

Rábold Richárd a nyár óta játszik Salzburgban: „Nagyon sokszor találkozom a felnőttcsapatnál dolgozó Lothar Matthäusszal, na meg az ott futballozó Bodnár Lászlóval. Csak köszönettel tartozom nekik, hiszen mindketten biztatnak s tanácsokkal látnak el. Fejlődésem szempontjából a legjobb helyen vagyok.”
Futács Márkó a francia Nancyt erősíti: „Lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok, de ma már minden ifista külföldről álmodik. Még mi, fradisták is így vagyunk ezzel. Elmúltak azok az évek, amikor arról fantáziált egy magyar gyerek, hogy felhúzhassa magára a Ferencváros nagycsapatának a mezét. A jelszó egyre inkább: el innen! ”

Varga Bence a német VfB Stuttgart reménysége: „A korosztályos csapatban játszom, a nyáron kerültem ki Stuttgartba, és már az első hónapban érzékelnem kellett, hogy életem nagy lehetősége ez. Extraprofi körülmények közé kerültem, amelyekről Magyarországon még csak nem is álmodhattam. Figyelnek, sőt odafigyelnek rám...”

Balogh Balázs január elején írhat alá az angol Stoke Cityhez: „Néhány hete már voltam Angliában, afféle próbaedzéseken vettem részt, s akkor végérvényesen elnyertem a klub vezetőinek bizalmát. Ahhoz az együtteshez megyek, ahol a válogatottban is bemutatkozó Vass Ádám szerepel.”

Szavazás

Melyik csapat nyeri a magyar bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik