Megfizették a tanulópénzt

M. Cs.M. Cs.
Vágólapra másolva!
2006.12.14. 00:33
Címkék
Hogy nem jut tovább az Atomerőmű az Európa-kupa első köréből, az már hetekkel ezelőtt biztossá vált. A paksiak utolsó mérkőzésüket is elvesztették Ukrajnában, a Mariupol verte meg őket 88–62-re.

Van abban valami jelképes, hogy a keddi meccsen Gulyás Róbert dobta a paksiak kosarába a legtöbb pontot (16), aki közöttük nevelkedett, viszont aki már egy évtizede légiósként keresi a kenyerét.

„Amíg még Ukrajnában is úgy kezdik a csapat-összeállítást, hogy vesznek négyszázezer dollárért egy amerikait, majd még tíz-tizenegy játékost, addig nem hiszem, hogy különleges indokot kellene keresni, miért is jobbak – mondta a 213 centis center.

Ehhez tényleg nem szükséges kommentár… A fokozott terhelés hatására sérülések, viszontagságos kelet-európai utazások, mindennek egyenes következményeként csapnivaló eredmények a magyar bajnokságban. Zsoldos András, az Atomerőmű edzője egy mondatban összefoglalta a pozitívumot: „Horváth Zoli egy meccsen többet fejlődött a sorozatban, mint korábban egy fél idény alatt” – mondta a tréner, aki a negatívumok ellenére biztos benne: csapata javát szolgálja az európai szereplés, ugyanis így folytatta: „Megfizettük a tanulópénzt, de minden magyar csapatnak, melyik kivívja ezt a jogot, el kell indulnia az európai kupákban, mert csak így közeledhetünk apró lépésenként a nemzetközi mezőnyhöz. Különben csak nő a lemaradásunk.”

Megfontolandó.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik