Búcsúzni csak szépen…

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2006.12.10. 01:21
Címkék
Kínosan nagy különbségű vereséget (33–21) szenvedett a Dunaferr férficsapata a múlt hét végén Spanyolországban.
Az Aragón elleni EHF-kupa-párviadal első mérkőzésén (a tét a legjobb nyolc közé jutás) 30 percig derekasan helytállt a vendégcsapat, a fordulást követően azonban a jobb játékerőt képviselő hazaiak felpörgették a ritmust, miközben az újvárosiak hibát hibára halmoztak. A vasárnapi, újvárosi találkozón nem lehet más céljuk Császár Gáboréknak, mint a győzelem, a visszavágás. Még akkor is, ha a továbbjutás távoli álom csupán. Bár ki tudja… A Dunaferr-sportcsarnok közel húszéves falai tanúi voltak már néhány csodaszámba menő bravúrnak.

A két kupamérkőzés között Debrecenben bajnokit is játszott a Dunaferr, s javuló játékkal 26–23-ra győzte le vetélytársát. A másik jó hír Újvárosból, hogy a zaragozai mérkőzésen vállsérülést szenvedő Kemény József már pályára tudott lépni Debrecenben. Az ő tudására, tapasztalatára nagy szükség lesz a 18 órakor kezdődő visszavágón is.

„Felállt fal ellen gyengébben támadnak a spanyolok, mint a nyitott védelemmel szemben – összegezte tapasztalatait Kemény. – Nekünk ezért tartanunk kell a zárt védekezést, ami mögött nagyon jó kapusteljesítményre lesz szükségünk. A beállóst kivételes figyelemmel kell őriznünk, mert az ő játéka talán a legfontosabb az ellenfél taktikájában. Megkíséreljük kiszorítani a beállóst, megakadályozni, hogy célt érjenek a bepattintott átadások. Támadásban is javulnunk kell, a megszerzett labdákkal szélsőinknek gyorsan kell indulniuk. Végig, lehetőleg gólig kell vezetnünk az akcióinkat, és nem szabad olyan sok technikai hibát elkövetnünk, mint odakint. Tizenkilenc hibánk volt, és ezekből tizenkét gólt kaptunk. Ez el is döntötte az első találkozót. A lényeg, hogy győzelemre játszunk vasárnap.”

Ki a gödörből!
Imre Vilmos vezetőedző igyekezett tudatosítani játékosaiban a héten, hogy még ők is az EHF-kupa résztvevői, nem estek ki az első meccsen.

„Van még hatvan percünk, mindent meg fogunk tenni a győzelemért – ígérte a mester. – A kinti mérkőzés tanulságai röviden összegezhetők, nem szabad annyi labdát az egyébként is feltűnően gyors ellenfél kezébe adni. Erősen csökkentenünk kell technikai hibáink számát, és a ziccereket jobban kell értékesítenünk. Továbbra is nagyon bízom a csapatban, de számháborúba nem szeretnék belemenni. Sikerült már csapatomnak tíz nullás szériát is elérnie például a kiváló, BL-résztvevő Szeged ellen. A továbbjutást természetesen nem ígérhetjük, de mindent megteszünk a minél nagyobb különbségű győzelemért. Képesek vagyunk a legmélyebb gödörből is felkapaszkodni. Szurkolóinknak azért is érdemes lesz kilátogatniuk, mert a nagyon akaró, a parkettát is fölszedő Dunaferrt fogják látni.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik