Sevcsenkónak a Milan kellene

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2006.12.08. 00:40
Címkék
A nyár átigazolási szenzációja volt, hogy az ukrán aranylabdás, Andrij Sevcsenko Milánóból a Chelsea-hez szerződött.
A londoni csapat milliárdos tulajdonosa, Roman Abramovics nem sajnált 30 millió fontot (körülbelül 12 milliárd forintot) kifizetni a 30 éves klasszis játékosért.Aztán kiderült: Seva képtelen megfelelni a vele szemben támasztott követelményeknek. A csatár tizenhárom mérkőzésen csupán háromszor volt eredményes a Premier League-ben, míg a BL-ben öt találkozón csupán egy gólt hozott össze – kedden a Levszki Szófia ellen volt eredményes.A gyenge futball kapcsán Angliában rendre felröppent a támadó távozásának híre.„Kész vagyok összepakolni a bőröndömet – mondta az ukrán csatár a Sun című lapnak. – Otthon érzem magam Londonban, de sajnos a játékom nem illik bele José Mourinho edző elképzeléseibe. Ha viszont nem kellek, visszamegyek Olaszországba, és bebizonyítom, hogy még mindig jó játékos vagyok.”
Andrij Sevcsenko ezzel együtt megértően beszélt portugál tréneréről: „Mivel alig találok a kapuba, hiába vagyok baráti viszonyban Roman Abramovics klubtulajdonossal, és áll ki mellettem, nem szólhat rá az edzőre, hiszen nincs miért…”

Úgy hírlik, hogy a magát négy évre elkötelező játékost előző csapata, az AC Milan már a téli átigazolási szezonban megpróbálja visszacsábítani, ám az olasz vezetők a múlt héten még cáfolták a hírt.

Mint ahogy a londoni klub honlapja is próbálja elejét venni a találgatásoknak, ezért hivatalos közleményben tudatta szurkolóival és a nagyközönséggel, hogy Andrij Sevcsenko interjúja során fordítási hiba adódott, a fentieket a játékos valójában nem úgy gondolta…

Ami az angol bajnokság küzdelmeit illeti: hazai pályán 3–2-re nyert a Newcastle United a Reading ellen, míg a Wigan idegenben verte meg 2–0-ra a West Hamet a Premier League 15. fordulójából elhalasztott és szerda este bepótolt mérkőzésein. A Newcastle a 15. helyen maradt, míg a West Ham ismét visszacsúszott a kiesést jelentő tizennyolcadik pozícióba.

S hogy a BL-szerepléssel is keressünk párhuzamot: a bajnokságot a Manchester United hat ponttal vezeti a Chelsea és tizenhattal a harmadik Arsenal előtt. Ezek a csapatok ott vannak a kupaporondon is.

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik