Az önsanyargató Fabio Capello

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2006.12.08. 00:40
Címkék
Ronaldo fôszerepben, a háttérbôl Fabio Capello figyeli sztárját
Ronaldo fôszerepben, a háttérbôl Fabio Capello figyeli sztárját
Reuters
Ronaldo fôszerepben, a háttérbôl Fabio Capello figyeli sztárját
Ronaldo fôszerepben, a háttérbôl Fabio Capello figyeli sztárját
Ronaldo fôszerepben, a háttérbôl Fabio Capello figyeli sztárját
Reuters
Ronaldo fôszerepben, a háttérbôl Fabio Capello figyeli sztárját

Fabio Capello, a Real Madrid olasz vezetőedzője nyugodtan ülhetett le a kispadra a Dinamo Kijev elleni mérkőzésen, hiszen már a csoportkör utolsó fordulója előtt eldőlt, hogy a királyi gárda biztos továbbjutó az E jelű négyesből.

Úgy tűnik, a Realnál többen a hátuk közepére sem kívánták az ukrajnai kiruccanást. A szakvezető több meghatározó játékosát Spanyolországban hagyta, illetve a kispadra ültette, ők vacogva figyelték a kapus Iker Casillast, az aranylabdás Fabio Cannavarót, Raúlt és a gólvágó Ruud van Nistelrooyt nélkülöző Realt, hogy a csapat motiválatlanul futballozott, míg a fiatalok, Miguel Nieto, Álvaro Mejía, Rubén De la Red és Miguel Torres, sem minden esetben találták a helyüket.

„Két nagyon ellentétes félidőt játszottunk – mondta a találkozó után Fabio Capello. – Az elsőben is voltak helyzeteink, ám nem tudtuk kihasználni őket. A másodikban fokoztuk az iramot, javítottunk játékunkon, és több lehetőséget dolgoztunk ki.”

Egy, csak egy legény volt a madridiak között – a már oly sokszor leírt Ronaldo. A brazil előbb a 86. percben közvetlen közelről talált be, majd két percre rá az ellene elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőt értékesítette.

„Nehéz mérkőzés volt, nem elsősorban az ellenfél vagy a hideg miatt, hanem azért, mert nem egyszerű olyan csapatot motiválni, amely már kiharcolta a továbbjutást – mondta Ronaldo, aki ellenben motiváltnak tűnt. – Régen volt már, amikor a Bajnokok Ligájában eredményes voltam. Nagyon örülök, hogy újból gólt lőttem, napról napra jobban érzem magam.”

No igen, a felfrissülés…

A francia Le Monde napilap értesülései szerint a spanyol sztárcsapatok, így a Real Madrid is doppingolással tartja karban játékosait. Egy sportorvos, Eufemiano Fuentes jegyzeteiben pontos lista szerepel a Real és a Barcelona felkészüléséről, ráadásul kódokkal rejtjelezve, hogy mikor kell vérátömlesztést tartani, valamint EPO-t alkalmazni a csapatoknál. A botrány szele megérintette a spanyolokat…

Lapszemle

AS (spanyol): „Ronaldo elűzte az unalmat”
A sportnapilap szerint az utolsó öt percben a brazil játékos hozta vissza az elvesztettnek hitt mérkőzést a Real számára, megmentve ezzel Fabio Capellót a média támadásaitól. Az újság emellett pszichiátriai kezelést javasol a Kijev játékosainak, akik kiengedték a markukból a győzelmet.

MARCA (spanyol): „Ronaldo mentette meg a Realt”
A sportújság szerint a Real Madrid motiváció nélkül lépett pályára, hiszen már a találkozó előtt továbbjutott, és a játékosok fejében a hét végi, Sevilla elleni bajnoki járt. A lap kiemeli, hogy a kijevi találkozó ismét bizonyította a Real védelmének gyengeségét.

EL MUNDO DEPORTIVO (spanyol): „Szerencsés Madrid”
A barcelonai napilap, számos laptársa mellett, ugyancsak kiemelte Ronaldo érdemeit. Fabio Capello fiatalokból és néhány rutinosabb játékosból rosszul összeállított csapata csak az utolsó pillanatokban muzsikált úgy, ahogy az a Real Madridtól elvárható.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik