A kutyát megetették, a meccset megnyerték

RODICS DÁNIEL jelenti CsíkszeredábólRODICS DÁNIEL jelenti Csíkszeredából
Vágólapra másolva!
2006.11.27. 00:27
Címkék
Az Újpest ismét győzött a Sportclub Csíkszereda otthonában a Borsodi Jégkorongliga alapszakaszában, így a csíkiak továbbra is nyeretlenek a lilák ellen.
Gonda Kamilnak (szemben) fôszerepe volt a sikerben
Gonda Kamilnak (szemben) fôszerepe volt a sikerben
Gonda Kamilnak (szemben) fôszerepe volt a sikerben
Gonda Kamilnak (szemben) fôszerepe volt a sikerben
Gonda Kamilnak (szemben) fôszerepe volt a sikerben
Gonda Kamilnak (szemben) fôszerepe volt a sikerben

Azt már nem mondhatja senki, hogy az újpestiek Székelyföldön a kutyának sem hiányoznak, amikor hazautaznak Budapestre. A liláknak otthont adó csíkszépvízi Kishavas Panzió kutyái ugyanis biztosan visszasírják azt a néhány napot, amelynek során az UTE két játékosa, Jozef Voskar, Ladányi Balázs és az edző, Baróti Zsolt viselte gondjukat. A házőrzők minden étkezés után megkapták a – nemegyszer bőséges – maradékot, persze csak óvatosan, hogy a házigazdák észre ne vegyék...

A meccs elején az újpestiek úgy nyüszítettek mérgükben, mint négylábú kedvenceik, amikor a Holdat ugatják, ugyanis a második perc közepén Adorján József góljával vezetést szerzett a Sportclub. A játék sokkal színvonalasabb, élvezetesebb volt, mint egy nappal korábban – a szombati teljesítményt persze nem volt nehéz fölülmúlni. Voskar találatával a 15. percben egyenlített az UTE, egyenlő állásnál ért véget az első harmad.

A második periódus első felében a hazaiak folyamatosan ostrom alatt tartották az UTE húszéves szlovákiai kapusa, Gonda Kamil ketrecét, de az ifjú hokis rendszerint bravúrral hárított, olykor pedig a szerencsét is segítségül hívta. Egyetlen mesteri kontra elég volt az újpestieknek, hogy – Borbás Gergely révén – átvegyék a vezetést, a csíkszeredaiak megint csak saját magukat okolhatták, amiért hátrányból készülhettek az utolsó harmadra.

Az utolsó felvonásban folytatta helyzetkidolgozó és -kihagyó tevékenységét a Sportclub, a házigazdák kettős emberelőnyben is képtelenek voltak a kapuba találni. A nézőnek az volt az érzése, ha reggelig a jégen lenne, akkor sem tudna gólt ütni a csapat. Az Újpest kifogástalanul hokizott, taktikusan, türelmesen, okosan játszott, s a remek csapategységnek és a kiválóan védő Gonda kapusnak köszönhetően, megérdemelten nyert a Csíkszereda ellen – a liga alapszakaszában már negyedszer.

Mestermérleg
Gál Sándor, a Csíkszereda edzője: - Nem érdemeltünk volna győzelmet, mert a bírói segítség ellenére még kettős emberelőnyben sem tudtunk gólt lőni. Annak viszont örülök, hogy a sérültjeink felépültek.
Ancsin János, az Újpest edzője: - Mindenki alázatosan játszott, elvégezte saját feladatát. Volt alkalmunk az emberhátrányos védekezést gyakorolni, de nem baj, mert volt tartásunk.


Szavazás

Melyik csapat nyeri a bajnokságot?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik