„Ünnep volt a meccs”

VOLESZÁK GÁBORVOLESZÁK GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.11.23. 02:31
Címkék
Az AEK Athén két légiósa, Tőzsér Dániel és Júlio César gondolt egy nagyot a Milan ellen, s a magyar helyett utóbbi játékos végzett el egy szabadrúgást. Az eredmény: remek gól és győzelem, így az utolsó forduló előtt a görögök karnyújtásnyira vannak a továbbjutástól.
– Gondolom, nem bánta meg, hogy a harminckettedik. percben átadta a szabadrúgás elvégzésének jogát csapattársának, Júlio Césarnak…
– Bizony nem, ugyanis a brazil csatár nem csupán remek, hanem egyben győzelmet érő gólt ragasztott az olasz csapat kapujába – mondta Tőzsér Dániel. – A szögleteket és szabadrúgásokat általában én szoktam elvégezni, de a mérkőzés előtt megbeszéltük, hogy ha az ellenfél kapujával szemben jutunk szabadrúgáshoz, akkor Júlio César lövi. Ez nem véletlen, a csapattársam az elmúlt hetekben már két ilyen szituációból is betalált, nagyon érzi a kaput.

– Három hete a Lille ellen megszerezték az AEK BL-történetének első győzelmét, és most a Milan ellen máris dupláztak, ezzel elérhető közelségbe került a továbbjutás.
– Nem szeretünk számolgatni, ahhoz, hogysorsunk a saját kezünkbe került, kellett a franciák Anderlecht elleni döntetlenje is.

– Juhász Roland belga csapatának továbbjutási reményei elszálltak, pedig az Anderlechtnél úgy számoltak, hogy az utolsó fordulóban önök ellen harcolják ki a feljebb lépést.
– Elvileg az UEFA-kupás helyre még odaérhetnek, ám bármennyire is jóban vagyunk, remélem, nem haragszik meg, ha most nem kívánok neki sok sikert. Örülök mostani második helyezésünknek, és természetesen Belgiumban is győzelemre játszunk majd.

– Ha már az örömnél tartunk… Volt nagy ünneplés a nyertes találkozó után?
– Ünnep volt a meccs, igazi ünnep… Győzelmünkhöz szerencse is kellett, a milánóiak több helyzetet kihagytak, egyszer pedig Filippo Inzaghi a kapufát találta el. Láthatták, hogy keményen megdolgoztunk a sikerért, és nem mondhatja senki, hogy érdemtelenül nyertünk.

– Hatvanhat percet töltött a pályán, azután lecserélte edzője. Még mindig a sérülése okoz gondot?
– Nincsen semmi baj a lábammal, és annak ellenére, hogy tíz napot kihagytam, erővel is bírtam volna még. Lorenzo Serra Ferrer azonban úgy döntött, hogy változtat a középpályán. ---- Hiába próbált meg mindent az Anderlecht, csupán 2–2-re futotta erejéből a Lille vendégeként. Az iksz azt jelenti, hogy a belgák már csak az UEFA-kupát jelentő harmadik hely elérésében reménykedhetnek.

„Minimálisra csökkentek az esélyeink – mondta Juhász Roland, akit edzője csak a találkozó 93. percében küldött pályára. – A döntetlen karcsú, így mivel a Milan kikapott Athénban, elszállt a reményünk a továbbjutásra.” ---- LA GAZZETTA DELLO SPORT (olasz)
„A Milan veszített, de nyert”

Annak ellenére, hogy az AEK vendégeként 1–0-s vereséget szenvedett a Milan, az olasz gárda a csoport másik mérkőzésén született döntetlennek köszönhetően csoportelsőként jutott be a legjobb tizenhat közé. A veterán Paolo Maldini már korábban elmondta: a szezon végén befejezi pályafutását, és lehet, hogy Alessandro Costacurta és Cafú is hasonlóan dönt.

SPORTIME (görög)
„Ez aztán óriási!”

A görög sportportál kellően dramatizálja az olasz sztárcsapat elleni mérkőzést. A tudósító leírja, hogy a hatvanezer lelkes, tomboló szurkoló előtt lejátszott mérkőzésen az AEK a klub történetének talán legnagyobb sikerét érte el. A bravúros, véres verejtékkel kiharcolt győzelem azt jelenti az athéni gárda számára, hogy saját maga dönthet a továbbjutásról az utolsó körben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik