Három hónap lesz a pihenő

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.11.14. 01:14
Címkék
Nyert, és mégis vesztett a Barcelona: bár a katalánok 3–1-re megverték a Zaragozát, Lionel Messi megsérült, és három hónapig nem játszhat.
Lionel Messi szomorúsága érthetô, jó ideig nem húzhat majd csukát
Lionel Messi szomorúsága érthetô, jó ideig nem húzhat majd csukát
Lionel Messi szomorúsága érthetô, jó ideig nem húzhat majd csukát
Lionel Messi szomorúsága érthetô, jó ideig nem húzhat majd csukát
Lionel Messi szomorúsága érthetô, jó ideig nem húzhat majd csukát
Lionel Messi szomorúsága érthetô, jó ideig nem húzhat majd csukát
Jorge Griffa tudja a titkot. Sőt talán ő tudja a legjobban a világon, miért ilyen zseniális futballista Lionel Messi, s miért ilyen sérülékeny az ifjú csillag. Az argentin Newell’s Old Boys utánpótlásedzője, aki mások mellett Gabriel Omar Batistuta és Carlos Tévez felfedezője is volt, nyolcévesen láthatta futballozni a kis Messit. A nagyon kis Messit. Olyan aprócska gyerek volt, hogy csak akkor vették észre az ellenfél védői, amikor rendre átszlalomozott közöttük. Teltek az évek, de Lionel „úrfi” csak nem akart megnőni. Tizenegy évesen hormonbetegséget diagnosztizáltak nála, s emiatt estéről estére injekciót szúrtak belé. Nem volt olcsó mulatság, a társadalombiztosítás egy évig magára vállalta a kezelés költségeit, majd aztán a havi csaknem kétszázezer forintnyi költség a családra szakadt. A Messi família akkoriban tett családi látogatást a katalán rokonoknál, s ha már Barcelonában jártak, a „növőkúrára” fogott Lionel szabadidős tevékenység gyanánt részt vett a Barca toborzóján, ahol a legendás Carlos Rexach azonnal beleszeretett. Hihetetlen, de a tizenhárom éves Lionel Messi volt az egyetlen fiú, akinek nem ért le a lába a kispadról. A kezelés hatott, s hősünk 169 centire nőtt.

Jorge Griffa láthatta először a különleges tálentumot.

S talán ő volt az, aki már évekkel ezelőtt tudta: Lionel Messit kivételes képességei százszor, ezerszer sodorhatják veszélybe, a kiismerhetetlen cselek, a feltartóztathatatlan vágták, a szemtelen trükkök újra és újra felbőszíthetik a hátvédeket. Alighanem ez is közrejátszott abban, hogy Lionel Messi a vasárnap esti, Zaragoza elleni, 3–1-re megnyert bajnoki mecscsen súlyos sérülést szenvedett. Az argentin csodagyerek a meccs nyolcadik percében kapott először nagyobb rúgást, ám ekkor még folytatni tudta a játékot. Tizenkét perccel később ütközött Albert Celadesszel, ez immár végzetesnek bizonyult. Messit azonnal lecserélték, nem sokkal később már az orvosi szobában találta magát, ahol megállapították: bal lábán lábközépcsonttörést szenvedett. Ráadásul a sérülését csak műtéti beavatkozással hozhatják helyre, amely után legalább három hónapos rehabilitációra van szükség.

Mintha átok ülne a Barcelonán, előbb az első számú gólfelelős, Samuel Eto’o dőlt ki a sorból, majd most vasárnap követte őt Messi, mi több, megsérült Javier Saviola is, akinek hat hetet kell kihagyni.

Bajban tehát a Barca, egyre több sztárja hiányzik, kész szerencse, hogy Ronaldinho legalább nagyszerű formában játszik.

Egyébként Lionel Messi kivásárlási ára százötvenmillió euró. Lapinformációk szerint az Inter adna érte kilencvenet és ráadásnak Adrianót, de a Barca hallani sem akar az üzletről...

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol labdarúgó-bajnokságot?

---- F ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik