Az edzőtáborban is lehet jókat szórakozni

BENKŐ GÁBORBENKŐ GÁBOR
Vágólapra másolva!
2006.11.13. 01:22
Címkék
Hétfőn találkozik és két napra Tatára költözik a válogatott. A Kanada elleni mérkőzést megelőző rövid edzőtábornak azért lesz nagyobb jelentősége, mert Várhidi Péter keretében több újonc is helyet kapott. Lesznek olyanok, akik most találkoznak majd először, és fontos tényező, hogy a játékosok milyen hangulatban készülnek a szerdai meccsre. Rendhagyó módon, a szakmát háttérbe szorítva, négy fiatalt kérdeztünk magánéletükről, hobbijukról és furcsának ható szokásaikról.
HORVÁTH ANDRÁSBarátok közt a klubszobában
A Sopron bombaerős lövéseiről ismert középpályása eddig kétszer lépett pályára a válogatottban. Horváth András a korábbi edzőtáborozások során esténként azokhoz csatlakozott, akik a klubszobában lesték a fotelekből a különböző tévésorozatokat.
„A Barátok közt című szappanoperát többen is nézni szoktuk, most sem mulasztom el az aktuális részeket – árulta el Horváth András, akit felettébb érdekel, legközelebb hol vállal takarítást Magdi anyus, és összejön-e Miklós Balogh Nórával. – Ezeket a sorozatokat rendre ki is tárgyaljuk, elemezzük a történéseket, szóval nem unatkozunk.”
Horváth András egyébként az egynapos edzőtáborokat kifejezetten nem kedveli.
„Amikor a meccs előtti napot szállodában tölti az egész csapat, azt nagyon utálom. Ezért nem is bánom, hogy legalább két napot együtt vagyunk a Kanada elleni találkozó előtt. A válogatottnál különben is szükség van minden összetartásra, hogy jobban megismerjük egymást. A mostani tatait kifejezetten várom.”

PRISKIN TAMÁS
A legfontosabb a kispárna

Vasárnap délelőtt érkezett vissza Magyarországra Priskin Tamás. A Watford támadója Angliából magával hozta kedvenc kispárnáját, amely nélkül egy tapodtat sem tenne.
„Kizárólag ezen a párnán tudok elaludni, ezért akárhová megyek, mindig magammal viszem – így Priskin Tamás. – Természetesen a tatai edzőtáborban is ezen alszom majd. Lehet hogy a szobatársam, Sándor Gyuri szóvá teszi ezt a hóbortomat, de nem bánom. Nekem erre a párnára igenis szükségem van.”
Priskin Tamás az összetartások során sosem mulasztaná el a szaunázást és az úszást, és természetesen ő is odaül a tévé elé, ha valamilyen izgalmas játékot játszanak a többiek, de ő szívesen néz filmeket is esténként. A kispárnájára hajtva a fejét természetesen.

BORI GÁBOR
Mesterlövész a tévé előtt

„Az edzőtábor – akárki akármit mond – jó dolog – lelkendezett Bori Gábor. – Az utánpótlás-válogatottnál mindig remek volt a hangulat, most pedig annak örülök, hogy újra találkozom majd Torghelle Sanyival, Huszti Szabival és Juhász Rolanddal. Jó sok kérdésem lesz hozzájuk...”
Bori Gábor talán az egyetlen a jelenlegi válogatott keretben, aki nem játszik focis programokkal a videojátékon. Ő mást játszik. Ki nem találnák, mit.
„Mesterlövész vagyok. Mármint a kedvenc játékomban, amelyben egy távcsöves puskával kell leszedni a rosszfiúkat. Sokkal izgalmasabb, mint akármelyik futballprogram, azt meghagyom a többieknek. Igazság szerint eleinte nem fértem oda Kanta Józsiék mellé a géphez. Mire lehetőséget adtak volna, hogy kipróbáljam magamat a fociban, ők már annyira jók voltak, hogy inkább elálltam tőle. Úgyis csak megvertek volna. Kinek hiányzik, hogy megalázzák?”
Bori Gábor tetoválásai rendszeres témát adnak minden edzőtáborozás során. A szélső karjait és hátát ellepik a különböző motívumok és idézetek. Természetesen mindegyiknek megvan a jelentése. Egyesek szerint már elég a tetkókból, de Bori Gábor már a következő mintán gondolkodik.
„Több mint négy éve csináltattam az elsőt, és nem tudom, de nem is akarom abbahagyni. Még nem döntöttem el, mikor lesz a következő, de egy biztos: a lábamra sosem fogok tetováltatni. Furcsa, de ezen a testrészemen elképzelni sem tudok ilyesmit. Talán mert futballista vagyok, és nekem a lábam a legfontosabb.”

KANTA JÓZSEF
Rikikikirály és gólkirály

Másokhoz hasonlóan Kanta József is élete első felnőttválogatott edzőtáborozására készül. Az MTK kiváló formában lévő, a góllövőlistát holtversenyben kilenc góllal vezető futballistája kedveli az összetartásokat, hiszen ilyenkor mindig bebizonyíthatja: még mindig ő az egyik legjobb joystickkezelő a társaságban.
„A kedvenc játékom a PlayStationön a Pro Evolution Soccer legújabb verziója – meséli Kanta József. – Ez természetesen egy focis program, és nálunk az MTK-nál nagyon népszerű. Hogy én lennék a legjobb? Hát, nem vagyok ügyetlen, de azért Czvitkovics Peti, Németh Krisztián, Hrepka Ádám is nagyon jó, hogy Balogh Bélust ne is említsem.”

Tatáról tehát nem hiányozhat a konzol, várhatóan nagy csatákra lehet számítani a képernyők előtt, de azért Kanta József egy másik szenvedélyéről is beszélt.
„Rikiki. Mondom, rikiki! Ez egy kártyajáték, százforintos alapon játsszuk a srácokkal, és nagy feszültség kíséri a partikat. Cinkelt lapokkal természetesen tilos asztalhoz ülni. Én nem is szoktam ilyet csinálni, de a többiekre azért figyelni kell... Bár ha csalnak, akkor sem tudnak megverni.”
Kanta József egyébként azt is elárulta, hogy minden mérkőzésen a meze alá veszi azt a pólót, amit a barátnőjétől kapott három évvel ezelőtt. A pólón különböző rajzok vannak, és ha pályára lép, Kanada ellen is ezt viseli majd – a válogatott dressz alatt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik