Nagy nyomás a Bayernen

V. G.V. G.
Vágólapra másolva!
2006.09.22. 01:09
Címkék
Alig játszottak le négy fordulót a Bundesligában, és máris mindenki a nagycsapatok bukdácsolása miatt sopánkodik – pedig messze még a bajnokság vége. Most éppen a Bayern vezetősége gondolta úgy, hogy Felix Magath vezetőedző fenyegetése sarkallja majd jobb teljesítményre a csapatot.
Két győzelem, egy döntetlen és egy vereség – ez eddig a címvédő Bayern München mérlege a bajnokságban, és sokan gondolják úgy, hogy hírnevéhez méltatlanul szerepel a gárda. A bajnoki és kupagyőztes bajor csapat vezetősége – és persze a szurkolói – ennél jobb rajtra számítottak.

Legutóbb már az elnök, Franz Beckenbauer sem bírta megállni, hogy ne kritizálja a gárda több mint balszerencsésnek nevezett rajtját. A csapat vezetői – élükön a „megmondó ember” Karl-Heinz Rummeniggével – a hét végi, Bielefeld elleni 2–1-es vereséget követően az egyre rosszabb teljesítmény miatt raportra hívták a trénert, és figyelmeztették, hogy ne vegye állandóan védelmébe a játékosokat.

„Az elöljáróink aggódnak, hogy bielefeldi vereségünk nem csupán egyszerű kisiklás volt – ismertette a negyedórás megbeszélésen elhangzottakat Felix Magath. – Én azonban nem látom ilyen drámainak a helyzetet, hiszen ha az lenne, akkor már régen az asztalra csaptam volna.”
Gyanítható, hogy a vezetők éppen ezt a magatartást hiányolják a trénertől.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a német bajnokságot?

„Nem hiszem, hogy jó megoldás nyomás alá helyezni bennünket – véli az edző. – A csapatnak most megértésre van szüksége és támogatásra. Szombaton az Aachen ellen egy győzelemmel azonnal elcsendesíthetnénk az elégedetlenkedőket.”

Az FC Hollywoodnak „csúfolt” együttes persze nem csak emiatt szerepel az újságok címoldalán. A szárkapocscsonttörést szenvedő Owen Hargreaves lábán talán még meg sem száradt a gipsz, az angol középpályás máris feltette a régi lemezt: nem tartja kizártnak, hogy januárban a Manchester Unitedhez igazol…

Ami azonban kellemesebb hír a Bayernnél: hat hónap kihagyás után szerdán edzésbe állt a válogatott Sebastian Deisler. Igaz, még nem a nagy-, hanem az amatőrcsapat tréningjeit látogatja, ám visszatérésére már nem kell sokat várni.
Egy gonddal kevesebb, ha Sebastian Deisler is pályára léphet – gondolhatja Felix Magath.

BUNDESLIGA, 5. FORDULÓ

Péntek:
Mönchengladbach–Dortmund (tv: Sport Klub, 20.30)

Szombat: Hannover–Leverkusen (tv: Sport Klub), Bayern–Aachen, Hamburg– Werder, Schalke–Wolfsburg, Stuttgart–Frankfurt, Mainz–Hertha (mind 15.30)

Vasárnap: Cottbus–Nürnberg (tv: Sport Klub), Bochum–Bielefeld (mindkettő 17 óra)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik