Kispesti óhaj: kell a Puskás út!

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.09.22. 01:09
Címkék
Öcsi bácsiról már a kispesti önkormányzat is utcát nevezne el
Öcsi bácsiról már a kispesti önkormányzat is utcát nevezne el
Németh Ferenc
Öcsi bácsiról már a kispesti önkormányzat is utcát nevezne el
Öcsi bácsiról már a kispesti önkormányzat is utcát nevezne el
Öcsi bácsiról már a kispesti önkormányzat is utcát nevezne el
Németh Ferenc
Öcsi bácsiról már a kispesti önkormányzat is utcát nevezne el
Puskás Ferenc állapotában nincs jelentős változás, ám biztató lehet, hogy a legendás 10-est, várhatóan a hét végén, visszaszállítják saját betegszobájába. Mint ismeretes, Öcsi bácsit a Kútvölgyi-kórház intenzív osztályán ápolják, állapota stabil, vérnyomása, pulzusa jó, így az orvosi team, a családdal egyeztetve, visszaállíthatja a régi rendet. Ugyanakkor Kispest önkormányzata jelentős lépést tett afelé, hogy a kerületben valóban legyen Puskás Ferenc utca.

„A Fővárosi Tanács rendelete alapján személyről utcát elnevezni halála után legalább 25 év elmúltával lehet. Ennek ellenére a kispesti önkormányzat vezetése, személy szerint Gajda Péter, a kulturális és sport területéért felelős alpolgármester kezdeményezést nyújtott be, előterjesztést készített annak érdekében, hogy Puskás Ferenc esetében kivételt lehessen tenni...”

Íme egy levélrészlet, amely bizakodással töltheti el azokat, akik szorgalmazzák, hogy valóban legyen Puskás Ferenc utca a XIX. kerületben. Lapunk élharcosa a kezdeményezésnek, de szerencsére hasonló lelkesedéssel képviseli az ügyet a kispesti önkormányzat is. A fenti idézet a kispesti polgármesteri hivataltól érkezett levélből származik. De álljon itt a levél folytatása: „A javaslatot a kispesti önkormányzat várospolitikai és fejlesztési bizottságának, közművelődési és oktatási bizottságának, igazgatási, ügyrendi és összeférhetetlenségi bizottságának kell tárgyalnia. A bizottságok pozitív döntése alapján a testületnek kell határozatot hoznia, hogy a javaslatot felterjeszti a Fővároshoz rendeletmódosításra. A Fővárosnál is bizottsági döntés szükséges, ezután dönt a közgyűlés. Amennyiben a Főváros hozzájárul a rendelet módosításához, és az átnevezés megtörténhet, az utcatábla a megrendeléstől számított egy hónapon belül elkészülhet...”

S szerdán a kispesti önkormányzat várospolitikai fejlesztési bizottsága elfogadta a javaslatot!

Garami Zsuzsanna, a kispesti önkormányzat sajtóreferense mindehhez annyit tett hozzá: „Több utcanév is felmerül, amely megkaphatja Puskás Ferenc nevét. Elsősorban természetesen a Nemzeti Sport által is javasolt Ady Endre útra gondolunk, hiszen ez visz mindenkit a Bozsik Stadionba. Ha meglesz minden engedély, lakossági fórumot tartunk, és kikérjük a kerület polgárainak véleményét.”

Ami Puskás Ferencet illeti: az utóbbi napokban már többször is fölültették, állapota stabilnak mondható. Ha nem jön közbe komplikáció, a hét végén újra a saját szobájában élhet tovább.

Csütörtökön egyébként a magyar labdarúgás egyik legendás alakja ünnepelte volna születésnapját. Az 1979-ben, 50. életévében elhunyt Kocsis Sándor lett volna 77 esztendős. Kocka, aki a Ferencvárossal egy, a Honvéddal öt, a Barcelonával két bajnoki címet szerzett. A jobbösszekötő hatvannyolcszor lépett pályára a magyar válogatottban, és 75-ször talált be az ellenfelek kapujába, ami a mai napig gólcsúcsnak számít itthon.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik