Ígéretek és valóság

S. G.S. G.
Vágólapra másolva!
2006.09.21. 01:31
Címkék
Egy biztos pont van jelenleg az Üllői úton: a csapat. A gárdán kívül minden és mindenki bizonytalan, a Ferencváros jövője kérdéses. Reménybeli befektetőkben nincs hiány: a szlovák médiamogul Ivan Kmotríktól kezdve a korábbi ligaelnök Muszbek Mihályig, többen látnak fantáziát a csődben levő klubban.
Ináncsy Miklós szeptember 27-én átadhatja a Fradi elnöki székét
Ináncsy Miklós szeptember 27-én átadhatja a Fradi elnöki székét
M. Németh Péter
Ináncsy Miklós szeptember 27-én átadhatja a Fradi elnöki székét
Ináncsy Miklós szeptember 27-én átadhatja a Fradi elnöki székét
Ináncsy Miklós szeptember 27-én átadhatja a Fradi elnöki székét
M. Németh Péter
Ináncsy Miklós szeptember 27-én átadhatja a Fradi elnöki székét

A Ferencvárosnál csak egyetlen dolog biztos: szeptember 27-én tisztújító közgyűlést tartanak a klubnál, s ezen új elnökséget, sőt akár elnököt is választhatnak.

A nagy kérdés: akkortól hogyan tovább?

S legfőképpen kinek a vezetésével, és kinek a pénzéből?

Jelöltekben most már nincs hiány, hiszen lapunkban több befektetni szándékozó üzletember is megszólalt, volt közöttük szlovák és persze magyar is. A félországnyi Fradi-tábor nem titkoltan azt szeretné, ha kedvenc csapata magyar tulajdonosi háttérrel rendezné sorait, s alakítana ki elfogadható, a klub hagyományaihoz méltó jövőképet. Erre van esély, hiszen a négy potenciális jelölt között ketten – Dámosy Zsolt és Muszbek Mihály – hangsúlyozták, hogy a Fradi a magyaroké.

Nézzük, mi szólhat mellettük!

Dámosy Zsolt ismert, sőt elismert alakja a magyar sporttársadalomnak, sikereit a boksz világában érte el, s köztudott róla, hogy ezer szállal kötődik a Ferencvároshoz. Korábban egyszerű szimpatizánsként tűnt fel az Üllői úton, ám a válság arra késztette, hogy szerepet, akár főszerepet vállaljon a talpraállásban. Pénzt ugyan nem ígért, egyszer sem hangoztatta, hogy saját vagyonából építi újjá a Fradit, ám kapcsolatrendszere, rátermettsége, üzleti sikerei révén alkalmas lehet a megmentő szerepére. Sokan támogatják őt, közöttük Kovács „Kokó” István profi ökölvívó-világbajnok, vagy éppen ifjú Albert Flórián, a csapat pályaedzője.

Jött egy levél

Szerdán délután közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe a Mol és OTP kommunikációs osztálya, s mindkét cég ugyanazt a mondatot írta a levélben: „Jelenleg nincs napirenden a Ferencvárossal kapcsolatos szerepvállalás...”
Muszbek Mihály lapunk szerdai számában nyilatkozott először arról, ha úgy hozza a sors, ő segítene a Fradinak. Nem titkolta, hogy Üllői úti szerepvállalásra készül, ám csak abban az esetben, ha a szeptember 27-i közgyűlést követően nyílt pályázatot írnak ki a futballcsapatot üzemeltető zrt. vezetésére, s a pályázaton ő is szeretné megméretni magát. „Győzzön a jobb s az alkalmasabb...” – mondta a korábbi ligaelnök. Róla köztudott, hogy korábban Újpesten is szerepet vállalt, éppen ezért az Üllői úti akcióban a háttérben kíván maradni, de azt hangsúlyozta, hogy adott esetben tevékeny részese lenne a Fradi életének. Mellette szól, hogy vagyonos ember, s ami még ennél is fontosabb: kapcsolatai révén az Üllői útra csábíthatna több, az üzleti életben sikeres céget is támogatónak.

S van ugye két külföldi pénz ígéretét hozó jelölt.

Az egyik Jakabházy László, aki többször is nyilatkozott a Fradi-válság idején, és például egy, a klubról szóló televíziós műsorban kerek perec kijelentette: olyan külföldi partnerrel van kapcsolatban, aki azonnal kétszámillió forintot invesztálna a Ferencvárosba. Ez a befektetőcsoport Milan Mandarics nevéhez köthető.

A másik külföldi befektetőjelöltről már jóval több minden derült ki, hiszen a pozsonyi Artmedia csapatának szlovák tulajdonosa, a médiamogul Ivan Kmotrík már többször is nyilatkozott lapunknak lehetséges szerepvállalásáról, mi több, az elmúlt hónapban ötvenmillió forintot átutalt Budapestre az Üllői úti reklámozásért cserébe. Leginkább Ivan Kmotrík válaszára vár a jelenlegi Üllői úti vezérkar, s igazi messiásként tekint rá.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik